strašno

"Dotakli smo dno": Influenserka NEPRIMERENO SNIMALA prolaznicu i postala glavna tema Tvitera

0

Digitalno nasilje je jako česta pojava u poslednje vreme i svako od nas poznaje nekoga ko je žrtva na društvenim mrežama.

foto: Michael O'Keene/Shutterstock
foto: Michael O'Keene/Shutterstock

Često smo svedoci nasilja na društvenim mrežama, javnom sramoćenju nekih ljudi i mnogim drugim vrstama zlostavljanja. Ovog puta, na Tviteru je glavna tema stravičan snimak jedne mikroinfluenserke.

 

Jedna tiktokerka, koja ima oko 18 hiljada pratilaca, objavila je snimak jedne devojke na ulici na kom se vidi kako snima njenu zadnjicu i za sve to vreme je ismeva.

 

- Hvala goloj gu*ici nepoznate prolaznice koja me je nasmejala - stoji u opisu.

 

Na Tviteru su najpre objavljeni snimci ekrana na kojima se vidi šta je devojka snimala, a potom su počeli da se nižu negativni komentari na račun influenserke.

 

nasilje na internetu, Sajber nasilje, Buling
foto: myboys.me/Shutterstock

"Ovo treba da bude sankcionisano po službenoj dužnosti, čim neko neovlašćeno objavi tuđu sliku, odmah debelo po džepu; Nije za snimanje i objavljivanje javno, tačka; Ma, slike su ništa. Da li ste video ceo snimak. Ovo je strašno. Juri devojku i snimka. Dotakli smo dno. Imaš 12+ godina i podsmevaš se nečijem izgledju jer sebe smatraš savršenom; Još jedna Instagramuša zlostavljačica" "Ja da sam devojka sa snimka, tužila bih je", neki su od komentara.

 

Ovo je još jedan u nizu mnogobrojnih primera nasilja sa kojim se svakodnevno srećemo, a najveći problem je što su akteri uglavnom deca i tinejdžeri koji ne shvataju kakvu štetu takvim ponašanjem nanose drugima.

 

 

 

makonda-tracker