prošla je pakao s njim

Pljuvala je krv, završila u bolnici, a on zapravo i NIJE ISPAŠTAO: Kako se Kris Braun pravdao pošto je pretukao Rijanu?

0

Pevačica je pre 14 godina bila žrtva stravičnog nasilja, a muzička industrija je nasilniku dala mnogo novih šansi

foto: Debra L. Rothenberg / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Debra L. Rothenberg / Shutterstock Editorial / Profimedia

Barbadoska pevačica Rijana zabeležila je pre nekoliko večeri jedan od najvažnijih koncerata u svom životu.


Pevala je u poluvremenu Superboula, što je bio njen prvi nastup posle nekoliko godina, pokazala je fanovima da je ponovo u drugom stanju, plesala je, pevala i lebdela na ogromnoj platformi iznad stadiona, a oborila i neke rekorde po gledanosti.


Mnoge poznate ličnosti oglasile su joj se kako bi joj pružile podršku i čestitale na mini-koncertu i trudnoći, a među njima se našao i jedan koji je sve razljutio svojom porukom.

 

U pitanju je Kris Braun, poznati muzičar i pevač, s kojim je Rijana imala komplikovanu, dugu i turbulentnu vezu s prekidima koja se završila na strašan način.


Idemo, devojko – poručio je on na Instagramu i baš niko nije bio raznežen, kako je on očekivao.

 

Poruka Krisa Brauna Rijani
Poruka Krisa Brauna Rijanifoto: Instagram / chrisbrownofficial

Bivši par stupio je u vezu 2007. godine, a u međuvremenu je pevač viđan s više poznatih devojaka. Raskidali su Rijana i Kris i mirili se, često se pisalo o njihovom lošem odnosu i svađama, ali niko nije očekivao ono što se dogodilo 8. februara 2009. godine.


Te večeri je Braun tokom jedne svađe fizički nasrnuo na pevačicu, a ona je zadobila takve povrede lica i tela da je morala da bude hospitalizovana.

 

Stravične fotografije obišle su svet, a Braun nije imao druge osim da se preda policijskoj upravi Los Anđelesa. Na suđenju u junu iste godine je priznao krivicu za krivično delo i dobio pet godina uslovne kazne, uz savetovanje o nasilju u porodici, što mu je potom i potvrđeno u avgustu.


Braunu je naloženo da pohađa jednogodišnje savetovalište i da se bavi društveno korisnim radom još šest meseci, a uz to je pevač dobio petogodišnju zabranu prilaska Rijani na manje od 45 metara, odnosno na devet metara na javnim događajima.

 

Rijana i Kris Braun bili su u vezi od 2007. godine
Rijana i Kris Braun bili su u vezi od 2007. godinefoto: David Crichlow / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kris Braun se kasnije pravdao kako je odrastao u domaćinstvu u kom je njegov očuh često tukao majku, kao i tvrdnjama da on nije takav.


U šoku sam jer, pre svega, to nisam ja kao osoba, to nije ono što obećavam da ću biti – rekao je on.


U februaru 2011. godine, na zahtev Braunovih i Rijaninih advokata, sud je izmenio zabranu prilaska u "naredbu prvog nivoa", zbog čega je pevaču dozvoljeno da se pojavljuje na dodelama nagrada kojima prisustvuje i Rijana.


Kris Braun više puta je pričao o nasilju koje je izvršio nad Rijanom pokušavajući da stekne naklonost publike i dobije oproštaj. Na neki način, to mu i uspeva jer je on nastavio nesmetano da radi, snima albume, nastupa, pa čak i na prestižnim događajima, gde mu Rijanine i njegove kolege aplaudiraju.

 

Njegov imidž nisu uništili čak ni kasniji problemi sa zakonom: više tuča, udaranje jednog lica automobilom i bežanje s mesta nesreće, pretnje pištoljem, za silovanje...

 

Kris Braun na suđenju
Kris Braun na suđenju foto: EPA/BOB CHAMBERLIN
  • Kako Kris Braun opisuje noć kada je pretukao Rijanu?


Noć pre dodele Gremija 2009. godine, Kris i Rijana su, kako je on tvrdio, bili u automobilu kada je on priznao da ju je prevario. Pevačica se, rekao je on u dokumentarcu "Kris Braun: Dobro došli u moj život", razbesnela, bacila telefon i počela da ga udara.


Sećam se da je probala da me udari, ali onda sam ja stvarno uradio nju. Zatvorenom pesnicom, stvarno sam je udario, pocepao joj usnu i kad sam to video, bio sam u šoku. Pomislio sam "J****e, zašto sam nje tako udario?", a onda mi je pljunula krv u lice, što me je još više razbesnelo. To je bila prava tuča u automobilu, a vozili smo se ulicom – tvrdio je on.

 

Pevačica je potom pokušala da uzme svoj telefon, a on ju je ugrizao jer mu je smetala dok vozi. Da sve bude gore, pevač je nasilje objasnio time što je pokušavao da "reši problem".

 

Rijana na nastupu na Superboulu 2023. godine
Rijana na nastupu na Superboulu 2023. godinefoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Samo sam pokušavao da rešim tu situaciju, nisam hteo više da se bijem, ja je volim, ne želim da povredim svoju devojku – rekao je on.


Prema njegovim rečima, kad je izašla iz automobila, Rijana je počela da viče: "Upomoć, pokušava da me ubije", a on se uplašio da će upasti u nevolju.
Iako je Braun to nazvao tučom, a ne napadom na jednu ženu, samo je Rijana zadobila povrede, i to takve da je morala da bude hospitalizovana.

 

Osećao sam se kao čudovište – rekao je on.


Međutim, kako se njegov život nesmetano nastavio, očigledno je izbegao nevolje.

 

Godinama kasnije, Rijana je u jednom intervjuu istakla da pokušava da izgradi prijateljski odnos s Braunom.

 

Rijana na nastupu na Superboulu 2023. godine
Rijana na nastupu na Superboulu 2023. godinefoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Ponovo radimo na svom prijateljstvu. Sada smo vrlo, vrlo bliski prijatelji... Gradimo poverenje iznova. Volimo jedno drugo i verovatno ćemo se uvek voleti. To nije nešto što će se bilo kad promeniti. To nije nešto što možete da isključite, ako ste ikada voleli nekoga – rekla je Rijana jednom prilikom u razgovoru s Oprom.

 

Pevačica je tada istakla da veruje da je Braun bio njena najveća ljubav i da se ne radi o tome hoće li biti zajedno jer, naravno, posle svega neće biti, ali joj je važno da zna da je on dobro.

 

Mislim da je on bio ljubav mog života. On je bio prva ljubav. Vidim da je i on mene voleo na isti način... ne radi se čak ni o tome hoćemo li biti zajedno. Iskreno ga volim. Zato mi je najvažnije da on ima mir. Ja nemam mira ako je on makar malo nesrećan ili usamljen – zaključila je.

 

 

 

 

 

makonda-tracker