(FOTO)

Od oca je trpela stravično nasilje, a sad ima lepe vesti: Objava Jelene Dokić kojom nam poručuje da uvek postoji rešenje

2

Poznata teniserka Jelena Dokić je početkom godine izašla u javnost sa jezivim tvrdnjama i time uznemirila mnoge.

foto: Instagram/printscreen
foto: Instagram/printscreen

Jelena Dokić je australijska teniserka srpskog porekla. Ona je nedavno otkrila da je bila na korak od samoubistva, a nakon velike životne drame, ona je ipak rešila da nastavi dalje.

 

Nekadašnja teniserka sada radi kao komentator i prisustvovala je događaju povodom predstavljanja Australijan Opena 2023. godine. Ona je pozirala nasmejana i srećna i svojom pojavom prikupila veliku podršku javnosti.

Jelena je odabrala vedre boje za svoj stajling, plisiranu šarenu suknju i svetlo roze sako. Sve je upotpunila štiklama u jarkoj nijansi, pa se čini da je Jelena konačno pronašla način da uživa u životu.

 

Podsetimo, svet se potresao nakon njene ispovesti koju je rešila javno da podeli. Naime, Jelena je godinama trpela nasilje od svog oca, on ju je tukao svakog dana od njene šeste godine, zbog čega je morala da prekine profesionalnu karijeru jer više nije mogla da podnese pritisak.

- Nije to samo fizički nego i mentalni bol, to me je najviše bolelo, kada imate 11 ili 12 godina I čujete tako strašne stvari, mnogo je teško - otkrila je ona, između ostalog, otac ju je nazivao i raznim pogrdnim imenima.

- Umalo sam skočila sa balkona na 26. spratu i oduzela sebi život 28. aprila 2022. Nikad neću zaboraviti taj dan. Sve je u magli. Sve je mračno. Nema tona, slike, ništa nema smisla. Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Poslednjih šest meseci su bili teški. Konstantno sam plakala svuda. Od sakirvanja u kupatilu na poslu, da bih obrisala suze i da niko ne vidi, do neprestanog plakanja kod kuće u svoja četiri zida, bilo je nepodnošljivo. Konstantna osećanja tuge i bola jednostavno nisu odlazila i život mi je bio rasturen. Znam da ima još mnogo stvari zbog kojih mogu da budem zahvalna, a onda krećem da mrzim sebe jer se osećam tako, pošto se čini kao da nisam zahvalna, mora da nisam jer hoću da okončam sve. Takav zlokoban krug u glavi. Rezultat je da sam 28. aprila umalo skočila sa 26. sprata i nikad neću zaboraviti taj dan. Samo sam htela da bol i patnja prestanu. Povukla sam sebe sa ivice, ne znam ni sama kako sam to uspela da izvedem. Profesionalna pomoć mi je spasila život. Nije lako pisati ovo, ali sam uvek bila otvorena, iskrena i ranjiva pred vama i duboko verujem da deljenje naših priča pomaže da prođemo kroz stvari i pomažemo se međusobno - samo je deo Jelenine teške životne ispovesti.

 

 

makonda-tracker