veruje da je nevin

"Celo telo mogu da spalim...": Bivša supruga stala u odbranu najtrofejnijeg fudbalera optuženog za silovanje

0

Brazilac je pre nešto manje od mesec dana uhapšen zbog navodnog seksualnog zlostavljanja

foto: Epa / NEIL HALL
foto: Epa / NEIL HALL

Bivša supruga Danija Alveša, Dinora Santana je prva žena čuvenog brazilskog fudbalera koji je 20. januara uhapšen, jer ga je jedna devojka optužila za silovanje. 

 

Kako je žrtva opisala, sportista ju je navodno napastvovao 30. decembra prošle godine u noćnom klubu "Saton" u Barseloni, a policiji ga je prijavila dva dana kasnije.

 

Sada nakon skoro mesec dana njegova supruga se odlučila da stane u njegovu odbranu, pa je medijima rekla:

 

 

- Niko ko poznaje Danija, ko ga voli, ko je deo njegovog života, ne može da veruje da je on to uradio, strašno je to kroz šta on sada prolazi - rekala je Santana, pa je dodala:

 

- Ne verujemo šta se dešava. Neverovatno. Ni u najgorem snu ne bismo mogli da zamislimo ovako nešto. Nije nam dobro. Ni meni, ni deci. Svaki dan je veoma komplikovan - objasnila je Dinora.

 

- Deci je teško, bore se, pate, jer ne mogu da vide Danija. Planiramo put u Španiju kada bude objavljen datum saslušanja - ispričala je ona.

 

- Ići ćemo da ga vidimo ako bude pušten. Istovremeno ćemo obići škole jer se selimo u Barselonu - pojasnila je novinarima.

 

 

Dina je preko novinara saznala da se nešto dogodilo u tom noćnom klubu u Barseloni te noći 30. decembra.

 

- Pozvao me je, hteo je da razgovaramo o onome što se dogodilo prethodne noći u Satonu - otkrila je ona.

 

- Zvala sam Danija, ali se nije javio, jer je spavao. Mislila sam da je došlo do tuče. Zvali su me ljudi bliski njemu i rekli mi da budem mirna, da je Dani dobro, da je bilo nekih problema - rekla je Dinora.

 

Dinora je u razgovoru za Sport istakla da joj je još gore što se vodi paralelno i javno suđenje.

 

Dani Alveš je optužen za silovanje i nalazi se u pritvoru
Dani Alveš je optužen za silovanje i nalazi se u pritvorufoto: EPA-EFE/Rungroj Yongrit

 

- Oni unapred osuđuju Danija, a da mu nije suđeno - napomenula je.

 

- Dani ne bi bio u stanju da obeščasti ženu. Bila sam u braku sa njim 10 godina i znam ga 22 godine - rekla je. 

 

- Zapalila bih celo telo za njega. Za 20 godina nikada nije razgovarao sa mnom višim tonom. Ponekad smo se svađali, ali nikada se nije ponašao loše prema meni. Uvek se lepo ponašao prema ženama oko sebe - bila je iskrena.

 

Nakon skoro mesec dana bivša supruga Danija Aleveša stala u njegovu odbranu
Nakon skoro mesec dana bivša supruga Danija Aleveša stala u njegovu odbranufoto: Mimmo Carriero/ipa-agency.net / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

- Dani je oduvek verovao da se žene treba tretirati kao kraljice. To dolazi od njegovog oca. Iz poštovanja koje gaji prema majci. Takav je sa ljudima uopšte - objasnila je zašto smatra da joj njen bivši suprug nevin.

 

Dani Alveš je potom nekoliko puta menjao svoj iskaz, pa je istražni sudija u Španiji odlučio da ga zadrži u pritvoru. Žrtva je dala identičan iskaz policiji i sudu, a fudbaler je za tri dana dao tri različite izjave: od toga da se nije desilo ništa i da je ne poznaje, preko toga da su se sreli u toaletu na kratko, do toga da su imali odnose uz njenu saglasnost.

 

 

makonda-tracker