plemenita i požrtvovana

Veoma je USPEŠNA i posvećena svom poslu: Da li znate koje je PRAVO ZANIMANJE Jelene Đoković?

2

Ona je uz njega od početka njegove karijere i njih dvoje su definitivno jedan od najskladnijih parova u pravom smislu te reči.

foto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nas je navikao na svoje uspehe na terenu, postao je odavno heroj nacije, ali i svoje porodice koja je sigurno ponosna na njega. Nedavno nas je obradovao i uspehom na Austalijan Openu, osvojivši ga po deseti put, čime je ušao u istoriju.

 

Novak je duže od decenije u vezi, a potom i u braku sa Jelenom, sa kojom ima dvoje dece, sina Stefana i ćerku Taru. Oni su napravili raskošno venčanje na Svetom Stefanu, a nedugo posle dobili i sina.

 

Jelena je uvek isticala koliko joj je porodica i pravilno vaspitanje dece bitno, posvećena je roditeljstvu, toliko da nekad, kako sama kaže, zna i da pretera. Njih dvoje su uspeli da sačuvaju i svoju vezu na daljinu, a poznato je da Jelena tokom studija u Italiji radila kako bi imala džeparac.

 

Danas, ona nije samo supruga najboljeg svih vremena, ona je i uspešna žena koja se trudi da sva svoja znanja prenese na druge, ali i da pomogne deci kojoj je potrebna pomoć. Mnogi se zbog toga pitaju koje je pravo zanimanje Jelene Đoković?

Naime, Jelena je globalna direktorka i suosnivačica fondacije "Novak Đoković" koja se bavi ranim razvojem dece i predškolskim obrazovanjem u Srbiji.

 

- Kada sam dobila decu poželela sam da im budem najbolji učitelj pa sam sebe dovela do toga da učim kao luda na temu roditeljstva i psihologije odrastanja, razvoja mozga, razvoja emocija. Između ostalog kroz tu moju strast sam s našim timom u Novak Đoković Fondaciji razvila programe baš za roditelje poput mene koji žele naučiti više, koji žele naučiti od nekog ko ima više iskustva, ali da ne budu savršeni - rekla je Jelena jednom prilikom.

Kako je i sama istakla, cela njihova porodica je podređena Novakovom uspehu, ali su zajednički doneli odluku da deca više ne mogu stalno da putuju s njima na turnire jer je bitno da u jednom mestu imaju prijatelje, idu u školu i odrastaju.

- Ja doživljavam da sam jedna vrsta aerodroma koji prima letove, prima informacije, daje direkcije isključivo vođena onim što Novak želi i onim što ide u njegovu korist. Tako da vodim njegove timove, u smislu komunikacije, njegovog nacionalnog i globalnog PR-a i njegovih marketinških aktivnosti.

 

 

makonda-tracker