jedna od najlepših žena u svetu tenisa

Ne, ovo nije Džej Lo! Ko je lepa Srpkinja Marijana, žena koja MOŽE DA UĆUTKA Federera i zbog koje se Nadal nervira

3

Ona je ponovo u centru pažnje nakon što je pokazala svoj iziričiti stav, a njena biografija je neverovatna.

Teniski sudija Marijana Veljović
Teniski sudija Marijana Veljovićfoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

U svetu tenisa imamo Novaka Đokovića, jednog od najboljih tenisera svih vremena, ali i među sudijama u ovom sportu imamo svog predstavnika koji uvek skreće pažnju na sebe.

 

Radi se o sudiji Marijani Veljović, devojci koja je poznata po svojim ispravnim odlukama i oštrom stavu, ali i po tome da moža da ućutka nervozne tenisere. Tako će ostati upamćeno kako je odgovorila Rodžeru Federeru i Niku Kirijosu, a sada je dospela u fokus nakon rasprave sa Rafaelom Nadalom.

 

Španac je bio opomenut kako odgovlači prilikom serviranja, a on je ovu kritiku prilično oštro dočekao.

- Odem po peškir, okrenem se i vidim sat kako odbrojava 'pet, četiri...', sa tobom je uvek isto! Sve je ok. Eno ga, peškir je tamo, ne mogu da ga uzimam svaki put, a on je u najdaljem uglu terena - žalio se Nadal.

Inače, Marijana je rođena u Kragujevcu 1987. godine, a prvu sudijsku školu završila je 2008. godine u Beogradu u organizaciji Teniskog saveza Srbije. Godine 2009. završila je tenisku školu drugog nivoa i dobila „beli bedž“.

 

U međuvremenu je postala vlasnica zlatnog bedža, što je veliki uspeh jer ga u svetu ima samo 19 muškaraca i 10 žena, kada su teniske sudije u pitanju.

 

Marijana Veljović
Marijana Veljovićfoto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Profimedia

- Nisam planirala sve ovo, ali jednostavno se tako desilo. Počela sam kao student, jer sam želela da zaradim dodatni džeparac. Inače sam igrala tenis, bilo mi je zanimljivo da naučim nešto novo o sportu koji volim, pa sam zato i otišla u školu za teniske sudije. Sve ono što je kasnije došlo rekla bih da je plod truda i ogromnog zalaganja, baš kao i sreće, koja je svima neophodna. I dan-danas verujem da su mi se neke stvari dogodile zato što sam se našla na pravom mestu u pravo vreme - rekla je jednom prilikom.

 

Neki kažu da neverovatno podseća na latino divu Dženifer Lopez, a zbog čvrstog stava ima i onih koji je zovu Čelična lejdi. Marijana Veljović godinama uživa ogromno poverenje i autoritet u svetu tenisa, a jednom prilikom je otkrila kako se on stiče.

- On se stiče znanjem, onim što pokažete na terenu. Igračima je jako bitno da pokazujete poštovanje prema njima i oni tada poštuju vas. Vrlo je bitno da razvijete taj osećaj i da ne reagujete na prvu, da ostavite prostora pola sekunde ili sekundu da biste bili sigurni da li je lopta unutra ili ne. Možda deluje mnogo kada kažete da sačekate sekundu, ali mozak vam se istrenira na takve situacije - istakla je Marijana.

 

Njeno prvo Grend slem finale je bilo 2018. godine upravo u Melburnu kada je delila pravdu na meču Simone Halep i Karoline Voznijacki, a ne krije da joj je želja muško finale jednog dana.

 

 

makonda-tracker