pod velom tajni

Otkad mu je ona rekla "DA", sve je krenulo nabolje: Ko je misteriozna supruga Danila Medvedeva?

0

Lepa Darija najveća je podrška ruskom teniseru Danilu Medvedevu

foto: LUKAS COCH EPA Images
foto: LUKAS COCH EPA Images

Danil Medvedev je poslednjih godina izrastao u jednog od najboljih tenisera današnjice. Sa samo 26 godina već je osvojio Grend Slem titulu u Americi, a uz to ima još 14 trofeja na turnirima.

 

Jedno vreme bio je prvi na ATP listi, a iako je trenutno osmi - Rus bez ikakve dileme predstavlja jednu od najvećih pretnji našem Novaku Đokoviću na Autralijen openu.

 

Medvedev je više puta istakao da mu je najveća podrška i vetar u leđa tokom cele karijere njegova supruga Darija. Od kako je Danil krenuo da niže uspehe na teniskim terenima, i lepa Darija je došla u centar pažnje medija.

 

Neke stvari o njoj su i dalje obavijene velom misterije, dok su druge opšte poznate svim fanovima tenisa i navijačima ruskog sportiste.

 

 

  • Ko je Darija Medvedeva?

 

Darija je rođena u Rusiji, a svojevremeno se bavila modelingom. Uz to, po informacijama koje se mogu pronaći na internetu, studirala je novinarstvo na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose.
 

Ipak, zanimljivije je to što se kao mlada bavila tenisom poput njenog današnjeg supruga.


Bila je aktivna na terenu tokom čitavog tinejdžerskog periodam međutim zbog neugodnih povreda je bila prinuđena da odustane od sportske karijere.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Medvedev Daniil (@medwed33)

 

Danil je više puta naglasio da mu je jako bitno kod njegove supruge što dobro poznaje sport kojim se on bavi.

 

- Sjajno je što dobro razume tenis... To mi je pomoglo da postanem bolji kao igrač i bolji kao čovek - nekoliko puta je rekao medijima Danil.
 

Kako su se upoznali?


Ko bi rekao, ali Danil i Darija su se upoznali zahvaljujuči tenisu. Šalimo se, ovo i nije neko iznenađenje, zar ne? Darija je, dok je još bila devojčica, sa svojim timom bila na večeri u blizini lokalnih teniskih terena. Darija je u jednom momentu čula bacanje reketa koje je dopiralo sa terena, na šta je njena majka zbunjena pitala šta se čuje.

 

- Igra Medvedev. Ne poznajete ga? Svratite do terena da vidite - rekao im je jedan od zaposlenih u lokalu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Medvedev Daniil (@medwed33)

 

Darija je sa mamom otišla da gleda meč i ostala potpuno impresionirana mladim Danilom.

 

- Meč je trajao tri i po sata. "Tukao"se do kraja, bio je spreman da uradi sve na terenu, koliko god ružno izgledala njegova igra, da bi pobedio. U tom smislu, nije se uopšte promeni do danas. Veliki je borac - rekla je Darija jednom prilikom.

 

Nekoliko godina nakon ovog momenta, tačnije 2014. godine, Danil i Darija su počeli da se zabavljaju.

 

Venčanje

 

Danil i lepa Darija su nakon tri godine zabavljanja odlučili da se presele u Monte Karlo, gde svoju rezidenciju inače ima i naš Novak Đoković. Nešto kasnije, 2018. godine, ovaj par je odlučio da stane na "ludi kamen".

 

Nisu želeli da naprave veliku i pompeznu svadbu, već su se odlučili malu i skromnu privatnu ceremoniju bez mnogo zvanica. Kada je Danil 2021. godine osvojio svoju prvu Grend Slem titulu na US openu dao je jednu čuvenu izjavu vezanu za svoju supruga, koja se još uvek prepričava među ljubiteljima "belog sporta".

 

 

Naime, Medvedev je ušao u finale, ali od samog meča mu je bila mnogo bitnija jedna druga stvar.

 

- Žena i ja smo na turniru proslavili treću godišnjicu braka, ali zbog obaveza nisam mogao da se posvetim traženju poklona. Kada sam ušao u finale, pomislio sam kako moram brzo da pronađem poklon. Jedino što sam mislio je bilo da ukoliko izgubim meč neću imati vremena da nađem poklon, tako da moram da pobedim. Tako je i bilo. Volim te, Dašo - rekao je tada Medvedev.

 

Njene godine su misterija za svetske medije

 

Dašine godine su izgleda obavijene velom tajne. Na više stranih eminetnihn portala se ne može tačno saznati njen datum i godina rođenja.

 

Jedni pišu da je rođena krajem osamdesetih, odnosno početkom devedesetih, konkretno 1989. ili 1991, dok drugi prenose da je lepa Darija rođena između 1996. i 1998. Opet, treći su pronašli podatak koji je najzastupljeniji u poslednje vreme, a to da je rođena 1995. godine.

 

Darija Medvedeva
Darija Medvedevafoto: Andrew Schwartz Archive: Sipa Press Profimedia

Bilo kako bilo, imala 34 ili 25 godina, ili nešto između, ljubav između nje i Danila svakim danom cveta sve više.

 

Najvažniji član Medvedevog tima

 

Medvedev je često javno govorio u superlativima o svojoj supruzi i isticao koliko je ona važna za njegove uspehe. Toliko bitna, da bi moglo da se kaže da Noletu u Australiji preti veća opsanost od Darije nego od Danila.

 

- Ona je jedan od najvažnijih članova mog tima. „Ulila mi je puno samopouzdanja. Uvek kažem da sam od momenta kada sam je zaprosio počeo napredujem u karijeri - rekao je Danil.

 

 

Nakon što je stupio u brak, njegovi rezultati se se naglo poprvili i brzo je napredovao ka vrhu ATP liste.

 

- Bilo je to posle Vimbldona, mislim. Otprilike sam bio ispod 60. mesta na listi, a na kraju godine već sam se popeo na 15. poziciju. Nakon toga sam osvojio i Ameriku. Darija dosta utiče na moju igru i čini da moj tenis napreduje - objasnio je medijima ruski sportista.

 

 

makonda-tracker