ruši svaku trunku kredibiliteta

4 RAZOTKRIVENE LAŽI u knjizi princa Harija: Nije ni trepnuo, a slagao je nešto zbog čega mu se smeje cela Britanija

1

Memoari princa Harija ne prestaju da privlače pažnju britanske i svetske javnosti.

Princ Hari
Princ Harifoto: 60 Minutes/Youtube Printscreen

Princ Hari je objavio dugo čekane memoare u kojima se nalaze brojne informacije koje su odjeknule poput bombe u javnosti. 

 

Pokrenuta su nova pitanja o tačnosti iznetih informacija o kraljevskoj porodici i dešavanjima dok je Hari još uvek bio deo iste. Oni koji su se bili fokusirani na knjigu i detalje, primetili su da se neke stvari baš i ne poklapaju, tako da ispada da princ ipak nije bio najiskreniji.

 

Jedna od prvih nelogičnosti jeste kad Hari spominje svog prapradedu kralja Henrija VI koji je osnovao koledž Iton i preminuo 1471. godine uprkos istorijskoj činjenici da se loza Henrija VI završila pogibijom njegovog sina Edvarda od Vestminstera koji je stradao još kao tinejdžer.

Takođe, Hari je dodao kako je za 13. rođendan od svoje tetke ledi Sare Mekorkodejl dobio Xbox 1997. godine, ali je zaboravio činjenicu da je ovaj uređaj prvi put pušten u prodaju 2001. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Čitaoci su odmah osudili tvrdnje koje je Hari izneo u svom projektu u koji je,  navodno, uloženo 20 miliona dolara.

 

Inače, Rezerva je oborila rekorde prodaje, prodato je 400.000 primeraka u tvrdom povezu, e-knjiga i audio formata.

 

Princ Hari
Princ Harifoto: CBS / Ferrari / Profimedia

Hari se prisetio svog 13. rođendana i otkrio kako je uzbuđeno otvarao poklone i mislio na svoju pokojnu majku princezu Dajanu pre nego što se pojavila tetka sa kutijom iznenađenja.

 

- Pocepao sam ukrasni papir, provirio sam unutra, bio je to Xbox. Voleo sam igrice. U svakom slučaju to je priča, pojavljuje se u mom životu kao jevanđelje i nemam pojma da li je to istina. Tata je rekao da je mama povredila glavu, ali možda sam ja bio onaj sa oštećenjem mozga - stoji u knjizi.

 

Princ Hari i Megan Markl
Princ Hari i Megan Marklfoto: EPA-EFE/ROSA WOODS / POOL

Neki su bili na Harijevoj strani, pa su rekli kako je princ možda mislio na neki drugi uređaj, kao što je Playstation, koji je izašao još 1994. godine. 

 

Još jedna tvrdnja u memoarima se dovela u pitanje, a tiče se leta kompanije Air New Zealand iz Meksika u Veliku Britaniju koji je bio rezervisan za Meganinog oca i koji je navodno Megan platila. Međutim, portparol pomenute avio-kompanije je rekao kako Air New Zealand nikada nije nudio letove između Meksika i Velike Britanije.

 

Princeza Dajana i princ Hari
Princeza Dajana i princ Harifoto: Martin Keene / PA Images / Profimedia

Pouzdanost knjige je uzdrmana i pisanjem o tome kako je saznao za smrt Kraljice majke. Navodno, on je tužnu vest čuo dok je studirao na Itonu, međutim, pojavile su se fotografije koje govore da je Hari tada bio u Švajcarskoj sa Čarlsom i Vilijamom.

 

Ostaje nejasno kako će se završiti priča oko kraljevske porodice i autobiografije princa Harija. Navodno, kralj Čarls je tužan zbog svega, ali ne želi da komentariše, dok je Hari spreman za pomirenje, ali pod određenim uslovima.

 

 

makonda-tracker