iznenada

Kao i njena majka, skončala je nasred ulice: Glumica koju je Jugoslavija OBOŽAVALA imala je tragičan kraj

0

Baš kad je trebalo da se vrati ulozi koja joj je donela veliku slavu širom Balkana, jedna od omiljenih regionalnih glumica mlada je preminula

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Dok se publika u svim zemljama regiona radovala novom nastavku serijala "Žikina dinastija", u kojoj je trebalo ponovo da gledamo Rialdu Kadrić i Vladimira Petrovića kao Mariju i Bobu, 25. januara 2021. stigla je tužna vest iz Grčke – Rialda je iznenada preminula.


Proslavljena glumica, koja se odavno povukla iz ovog posla, preminula je u Atini 25. januara 2021. godine nakon srčanog udara, u 57. godini. Baš kao i njena majka, koja je preminula na ulici jednog hladnog januarskog dana, o čemu je Rialda ranije pričala u jednoj emisiji.


Tog 16. januara 1991. godine moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu, rat u Jugoslaviji se širio, i rešila sam da ostanem u Londonu i počnem neki novi život ― ispričala je glumica.

 

Vladimir Petrović i Rialda Kadrić u filmu 'Lude godine'
Vladimir Petrović i Rialda Kadrić u filmu "Lude godine"foto: YouTube/Printscreen

Ona je, inače, ostvarila skoro 20 uloga tokom karijere, a poslednja je bila 1990. godine, u filmu "Čudna noć". Kao dete je bila članica Dramske sekcije Radio Beograda, sa 13 godina je zabeležila prvu ulogu na filmu, a upisala je studije svetske književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.


Dok je studirala, putovala je i otišla u London kako bi usavršila engleski jezik, a u ovom gradu ju je zatekla vest o ratu u njenoj domovini.

 

Vladimir Petrović i Rialda Kadrić u filmu 'Lude godine'
Vladimir Petrović i Rialda Kadrić u filmu "Lude godine"foto: Youtube Printscreen

Nakon što se preselila u Englesku iz rodnog Beograda, Rialda Kadrić godinama je radila kao psihoterapeut. Ona je istakla i da se uvek osećala samo kao Jugoslovenka, budući da potiče iz mešovite porodice.


Prvo pitanje koje postavljaju sada u vreme raspada Jugoslavije je koje ste nacionalnosti. Dozvolite da vam predstavim svoje korene, moj deda bio je Rus, majka Srpkinja, a otac musliman, odrasla sam u Srbiji – istakla je Rialda i dodala da je isti slučaj i sa njenim suprugom.

 

Rialda Kadrić retko se pojavljivala u domaćoj javnosti posle rata u Jugoslaviji
Rialda Kadrić retko se pojavljivala u domaćoj javnosti posle rata u Jugoslavijifoto: Youtube Printscreen

Udata sam za čoveka koji ima srpske, mađarske, hrvatske i jevrejske korene, sebe predstavlja kao osobu koja je budala jer sebe još smatra Jugoslovenom – ispričala je ona jednom u emisiji "Balkanskom ulicom".

 

 

makonda-tracker