ponovo se snima

NOVI ŽIKA ― NOVE DOGODOVŠTINE! Evo ko će se od STARE postave pojaviti u nastavku čuvene "Žikine dinastije"

1

Dogodovštine u porodici Žike Pavlovića, koga je igrao Dragomir Bojanić Gidra, privlačile su milionsku publiku još od prvog dela "Ludih godina", snimljenog davne 1977. godine.

foto: Youtube/printscreen
foto: Youtube/printscreen

Zaljubljeni mladi par Marija i Boba prošli su svakojake nevolje sa svojim porodicama u nastavcima serijala "Došlo doba da se ljubav proba", "Idi mi, dođi mi", "Ljubi, ljubi, al' glavu ne gubi", "Žikina dinastija", "Kakav deda takav unuk"... Brojne reprize i dalje beleže visoku gledanost, što je za komisiju Filmskog centra Srbije bila jedna od preporuka. Zbog toga su posle dva odbijanja scenarija na konkursu doneli odluku da se snimi svojevrsni nastavak pod nazivom"Luda godina". Komisija je procenila da on ima potencijal, pa je odobrila sufinansiranje ovog projekta sa 22,5 miliona dinara na konkursu za komercijalni repertoarski film.

 

 

- Iako je od prethodnog filma iz franšize do danas prošlo skoro 30 godina, ona je, zahvaljujući čestim TV reprizama, kao i dostupnosti na Jutjubu, poznata današnjoj publici, čak i mlađoj, pa se može očekivati da ovaj film generiše veliko interesovanje - navodi se, pored ostalog, u obrazloženju.

 

1 / 5 Foto: Youtube/printscreen

 

Ovoga puta u centru priče je Žikin i Milanov unuk Miša, koga će, baš kao i u originalnom serijalu, igrati Nikola Kojo. On je sada otac dva dečaka koji se zovu po dedama Milanu i Žiki, a upravo Žika je tinejdžer, na pragu onih "ludih godina", i ima ljubavne probleme, pa je Kojo na mukama. Autor scenarija je Milena Marković, profesorka na FDU i ćerka čoveka koji je potpisao originalni scenario Jovana Markovića, a režiraće ga Milan Konjević. Snimanje će početi iduće godine

 

Pored Koja, u nastavku filma će se od starih likova naći i Rialda Kadrić, čuvena Marija, Vladimir Petrović u ulozi Bobe, kao i frau Elza, koju igra Vesna Čipčić. Inače, od junaka iz ovog filma, pored navedenih, jedino je još živa Dara Čalenić, poznatija kao Dara Pavlović, ali ona neće imati ulogu jer je u filmu umrla.

 

 

makonda-tracker