kakav deda - takav unuk

Nikola Kojo nije jedini Miša: Dečak iz Žikine dinastije i danas je u umetnosti, ali nikad ga nećete videti na televiziji

0

Serijal "Lude godine", u narodu poznatiji kao "Žikina dinastija", zbog čestih repriza godišnje gledamo barem po nekoliko puta, ali o čoveku koji je prvi tumačio lik malog Miše se malo toga zna.  

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Kad nešto gledate toliko često kao što su ljudi na našim prostorima gledali "Žikinu dinastiju", mnoge replike i glumce znate već napamet.

 

Brojni komični doživljaji popularnog her Šike“ i Milana prepričavaju se godinama unazad, ali još jedna uloga iz Žikine dinastije nam je svima prirasla za srce. U pitanju je mali Miša, Žikin i Milanov unuk, koga smo kroz ovaj serijal praktično gledali kako odrasta.

Od kada je bio baš mališan, pa sve do nekih pubertetskih i momačkih dana. Najupečatljivije ga je odigrao verovatno Nikola Kojo. Što zbog svog talenta, što zbog prirode scenarija. Uz njega je Mišu glumio u jednom delu i svima dobro poznati Boris Milivojević.

 

Žikina dinastija
foto: Youtube Printscreen

Međutim, mnogi zaboravljaju ko je glumio prvog, najmlađeg Mišu u Žikinnoj dinastiji. U pitanju je film "Kakav deda – takav unuk", kada je Miša bio Mihailo Jevtić.

 

Žikina dinastija
foto: Youtube Printscreen

Njemu je to bila prva uloga u životu, a dobio ju je na kastingu sa svega osam godina.

On je kratko nakon ove role nastavio i da se profesionalno bavi glumom. Mogli smo da ga vidimo u kultnom "Sivom domu", a kao veoma popularan posle "Kakav deda - takav unuk", uspeo je i dobije angažman u pozorištu. Međutim, tu se nije dugo zadržao. 

 

Pravi prvi Miša, odnosno Mihailo, završio je Elektrotehničku školu "Nikola Tesla" i nižu muzičku "Kosta Manojlović". Nakon toga je upisao akademiju, ali je napustio nakon manje od dve godine studija.

 

 

U umetničkom svetu je i dan danas pošto svira violinu, klavir i gitaru, ali se uz sve to bavi i izradom veb aplikacija i sajtova.

 

 

makonda-tracker