U NEMAČKOJ IMA BOGATU POZORIŠNU KARIJERU

Živeo je u celoj Evropi, ali Bežanijsku kosu voli najviše: Životna priča NAJZGODNIJEG SVEŠTENIKA domaće kinematografije

0

Njega nije zaobišla nijedna uloga koja je usko povezana sa religijom, a svoju karijeru nije ograničio samo na Srbiju.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Trenutno ga gledate u humorističkoj seriji Popadija, a zavoleli ste ga u Nečistoj krvi kada je glumio vladiku Mirona i oduševio publiku. Jednom se i sam našalio da ga takva glumačka sudbina prati zbog izgleda, s obzirom na to da je i ranije tumačio slične uloge.

 

Mladi glumac Dejan Bućin je neko ko ima vrlo zanimljivu životnu priču.

 

- Možda je vreme da se ošišam i obrijem, kako bih se sklonio od takvih uloga, iako su mi drage jer nose veliki glumački potencijal - rekao je on jednom prilikom.

Dejan je rođen u Beogradu, ali već kad je imao dve godine njegova porodica je promenila adresu. Njegov otac je bio diplomata, pa je Dejan najpre živeo u Salcburgu, da bi se nakon pet godina vratili u Beograd, a potom nastavili život u Frankfurtu gde je Dejan završio školu.

 

- Poreklo sa majčine strane vuče iz Bosne, a sa očeve iz Crne Gore, što je jasno po mom prezimenu - otkrio je on.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dejan Bućin (@dejanbucin)

Zanimljivo je da je gluma za njega bila samo hobi dok je studirao političke nauke i radio kao konobar, a koliko je talentovan govori i činjenica da je na trećoj godini studija glume u Berlinu primljen u prestižni Berlinski ansambl. U Nemačkoj je napravio bogatu pozorišnu karijeru.

 

Dejan Bućin
Dejan Bućinfoto: Youtube Printscreen

- Identitetski raskorak je prisutan uprkos činjenici da sam gotovo tri četvrtine svog života proveo na nemačkom govornom području, samim tim mi je nemački poput maternjeg jezika – ako ne i jači. No i dalje delimično u sebi osetim pripadnost i mentalitet ovih prostora, bez obzira na društvene okolnosti u kojima dugi niz godina živim. Obrnuto vidim sličan fenomen – uticaj dugogodišnjeg života u Nemačkoj koji je ostavio trag i ponekad me čini strancem u rodnom Beogradu - istakao je on.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dejan Bućin (@dejanbucin)

On je angažovan i u stranim filmovima koji se bave životom Isusa Hrista, a pojavio se i u francuskoj verziji Lepotica i zver, zajedno sa Vensanom Kaselom

 

Dejanov kraj u kom je živeo u Beogradu je Bežanijska kosa, kojoj se uvek rado vraća i nikada se ne oseća kao stranac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dejan Bućin (@dejanbucin)

- Ja sam sa Bežanijske kose, to je nekada bila zadnja stanica sedamdesetpetice. Zato i volim da obiđem čitav grad do Zelenjaka. To mi je kao ritual – sednem u bus i prođem pored bivše gimnazije, maminog posla, tamo gde mi je baba živela, pa preko Brankovog mosta. Nedavno sam bio i u drugim gradovima u kojima sam živeo ranije, jer sam hteo da vidim kako ti kvartovi sada izgledaju. Neki su ostali isti, a neke nisam mogao da prepoznam. Interesantno je kako se vizuelno povezuje sa emotivnim. Vrati ti se film i probudi sećanje na neki drugi život. U Beogradu u sedamdesetpetici i dan danas sretnem ljude koji ulaze i izlaze na istoj stanici kao pre 15 godina. Po tome vidim koliko je to i dalje moj grad - zaključio je on.

 

 

makonda-tracker