šokantno

"Ostavio mi je 10 dolara": Legendarni pevač optužen za seksualno uznemiravanje

0

Na račun čuvenog pevača iznet je niz optužbi od strane više devojaka 

foto: EPA / MARTIN DIVISEK
foto: EPA / MARTIN DIVISEK

Čuveni španski operski pevač, Plasido Domingo, optužen je za seksualno uznemiravanje. Ova vest zaprepastila je ljubitelje klasične muzike, ali i sve one koji godinama prate rad ovog fantastičnog umetnika.

 

Kako su preneli strani mediji, devet žena je iznelo optužbe na račun Plasida Dominga, u kojima su navele da ih je pevač bez njihove volje i dozvole seksualno uznemiravao.

 

 Među ženama koje su iznele ove tvrdnje nalazi se osam pevačica i jedna plesačica. U svojim izjavama navele su da ih je 78-godišnji pevač seksualno uznemiravao početkom 1980. godine. 

 

 

U navodima koje su zabeleženi u policijskim spisima, Domingo je navodno stavljao ruku pod suknju jedne od njih, a nekoliko drugih je ljubio bez njihovog pristanka.

 

- Poslovni ručak nije ništa neobično, ali neobično je kad neko za vreme njega pokušava da vas drži za ruku ili stavlja svoju ruku na vaše koleno. Uvek je nastojao da vas dira na neki način i uvek vas je ljubio - rekla je jedna od žena.

 

U njihovom životu mnogo toga se promenilo od kada su doživele neprijatnosti sa Domingom, a takođe tvrde i da je to ostavilo nenadoknadive posledice na njihove karijere.

 

Plasido Domingo optužen za sekusalno uznemiravanje 9 žena
Plasido Domingo optužen za sekusalno uznemiravanje 9 ženafoto: EPA / ANIKO KOVACS

One su pokušavale da izbegnu susret sa njim zbog čega su odbile više od 4.000 nastupa širom sveta.

 

- Osećala sam da bi reći njemu "ne" bilo isto kao da Bogu kažem "ne". Kako ćete Bogu reći "ne"? Da nisam, ne bih imala karijeru u operi - rekla je jedna od pevačica.

 

Jedna od žena rekla je da je dvaput imala intimni odnos s Domingom i da joj je jednom prilikom ostavio deset dolara, uz poruku:

 

- Ne želim da se osećaš kao prostitutka, ali isto tako ne želim da ti snosiš troškove parkinga - prenosi Aldžezira.

 

Uprkos velikom uticaju koji Plasido Domingo ima u svetu muzike priče ovih žena podržao je veliki broj pevača, plesača, muzičara koji tvrde da su više puta bili svedoci nedoličnog ponašanja velike zvezde. 

 

- Postala je tradicija da se žene usmeno upozore na Plasida Dominga - rekla je jedna od pevačica koja je bila angažovana u Losanđeleskoj operi.

 

U odgovoru na optužbe Domingo je sačinio saopštenje u kojem kaže da su one "uznemirujuće i, kako je predstavljeno, netačne".

 

Plasido Domingo izneo odbranu na optužbe o seksualnom zlostavljanju
Plasido Domingo izneo odbranu na optužbe o seksualnom zlostavljanju foto: Profimedia

 

- Bolno je čuti da sam ikoga uznemiravao ili ga dovodio u neprijatnu situaciju, bez obzira na to kada se desilo i uprkos mojim najboljim namerama. Verujem da su sve moje interakcije i veze bile uz uzajaman pristanak. Ljudi koji me poznaju ili koji su radili sa mnom znaju da nisam neko ko bi namerno povredio, uvredio ili posramio ikoga - stoji u Domingovom saopštenju.

 

 

makonda-tracker