nečuveno

Nakon svega želi i to? Princ Hari ima jedan ZAHTEV za kraljevsku porodicu

0

Memoari princa Harija pod nazivom "Rezerva" ("Spare") drmaju svetsku javnost poslednjih nekoliko dana.

Princ Hari je svojim memoarima prodrmao svetsku javnost
Princ Hari je svojim memoarima prodrmao svetsku javnostfoto: EPA-EFE/SEM VAN DER WAL

Pre pet dana su objavljeni dugoočekivani memoari princa Harija "Rezerva",a i neposredno pre objavljivanja procurili detalji su izazivali mnogo pažnje i drmali svetsku javnost.

 

Harijeva ispovest ima 400 strana, a iako deluje nemoguće, vojvoda od Saseksa je priznao u intervjuu za britanski Telegraph, koji je objavljen prošlog petka da je prvi nacrt knjige imao 800 strana, ali da je skratio knjigu jer neke detalje nije želeo da objavi. 

 

  • "Nikada mi ne bi oprostili"

 

– Mogle su da budu dve knjige u pitanju – rekao je i dodao: 

 

– Ali postoje neke stvari koje su se dogodile, posebno između mene i mog brata i u određenoj meri između mene i mog oca, za koje jednostavno ne želim da svet zna", rekao je Hari iako nam deluje nemoguće da je ostavio nešto za sebe budući da je u knjizi otkrio i da je došlo do fizičkog sukoba između princa Vilijama i njega, kao i da se kralj Čarls često šalio da "ne zna da li je pravi Harijev otac", kao i da ga je princ Hari molio da se ne ženi Kamilom.

Jer mislim da mi ne bi nikada oprostili. Sada biste mogli reći da mi ionako nikada neće oprostiti za neke od stvari koje sam u knjigu stavio –  zaključio je Hari.

 

  • Od porodice želi samo JEDNO

 

Osim ovih neverovatnih tvrdnji, princ Hari je sada istupio sa novim zahtevom za kraljevsku porodicu.

 

On je zatražio od kraljevske porodice da se izvine Megan Markl nakon što je u svojoj novoj knjizi izneo niz eksplozivnih tvrdnji, tvrdeći da se njegova porodica prema njemu ponaša kao da je "u zabludi i paranoji".

 

Nije jasno za šta Hari želi da se njegova porodica izvini njegovoj supruzi, ali je tvrdio da je zauzeo ispravnu stranu u ratu između njih dvoje i Vindzora.

Hari i Megan su 2020. godine iz Velike Britanije otišli u Kanadu
Hari i Megan su 2020. godine iz Velike Britanije otišli u Kanadufoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Kako Hari tvrdi, jaz između njega, Megan i ostatka porodice ne bi stigao do ovog nivoa da su ranije poslušali njegovu zabrinutost.

 

Sve se moglo izbeći. Ali nisu mogli da pomognu sebi samima – rekao je Hari u intervjuu za britanski Telegraph u kojem je svoju porodicu okrivio za svu dramu.

 

Kako je Hari priznao u intervjuu, on oseća odgovornost da reformiše monarhiju u interesu svoje dvoje male dece.

 

Takođe je opisao da mu je terapija pomogla, ali je rekao da nije mogao da probije do svoje porodice da se složi sa njim.


– Tada sam počeo da pokušavam da im objasnim kako će se neke njihove odluke i neke stvari koje su radili - ili ne radili - odraziti na njih. Loše. Naročito širom globalne scene, posebno širom Komonvelta, u odnosu na moju sadašnju ženu. I nisam mogao da doprem do njih. I nisam pokušavao da dođem do jedne ili dve osobe – priznao je Hari.

 

  • "Dojila je Arčija u suzama"

 

U svojoj novoj knjizi, Hari tvrdi da su članovi kraljevskog doma redovno obaveštavali novinare, uključujući i zbog negativnih članaka o Megan.

 

On je u novom intervjuu rekao da su „i sami ljudi koji su trebali da nas zaštite bili saučesnici u svim pričama koje su bukvalno uništavale moju ženu pred mojim očima, do te mere da sam se vraćao iz Londona u Frogmor nakon što se Arči rodio, ja bih ušetao u dečiju sobu i tamo ga je dojila u suzama dok se one kapale na Arčija".

Govoreći o svojoj porodici, rekao je i da bi voleo da sednu sa njim i popričaju otvoreno umesto što misle da je "u zabludi i paranoji".

 

I da se izvinite mojoj ženi. Jer vi znate šta ste uradili, a ja sada znam zašto ste to uradili. A ste uhvaćeni, pa samo recite i onda bismo svi mogli da nastavimo dalje. –

 

makonda-tracker