detalji iz memoara

Princ Hari se prisetio najčudnijeg poklona: Bizaran dar od princeze koja je "mogla pogledom da ubije sobnu biljku"

4

Princ Hari se u svojim memoarima prisetio i princeze Margaret opisujući je kao hladnu osobu, koja je i sobnu biljku mogla da ubije jednim mrkim pogledom.

Memoari princa Harija su izašli juče i digli mnogo bure širom sveta.
Memoari princa Harija su izašli juče i digli mnogo bure širom sveta.foto: CBS / Ferrari / Profimedia

Princ Hari je uzburkao svetsku javnost memoarima "Spare" ("Rezerva") u kojima je govorio o "prljavom vešu" i porodičnim svađama unutar kraljevske porodice, odnosu sa bratom Vilijamom, ali i mnogim drugim problemima sa kojima se suočavao tokom života u Velikoj Britaniji.

 

Princ Hari se u memoarima dotakao i odnosa sa princezom Margaret, rođenom sestrom pokojne kraljice Elizabete Druge, koja je bila jedna od svakako najupečatljivijih članova kraljevske porodice koja je preminula 2002.godine.

 

Prisećajući se ranih uspomena na "tetku Margo", princ Hari objašnjava da "ništa nije osećao prema njoj, osim malo sažaljenja"

Mogla je da ubije sobnu biljku jednim mrkim pogledom – napisao je u svojoj autobiografiji.

 

Opisujući princezu Margaret kao "hladnu", princ Hari se prisetio Badnje večeri provede na imanju Sandrigem, seoskoj rezidenciji kraljevske porodice, gde mu je njegova rođaka dala neobičan poklon.

 

– Stojeći ispred svoje gomile poklona, odlučio sam da prvo otvorim najmanji poklon – napisao je Hari i prisetio se da je na etiketi pisalo Od tetke Margo.

– Pogledao sam i povikao: "Hvala, tetka Margo".

 

– Nadam se da ti se dopada, Hari", rekla je ona – prisetio se Hari.

 

– Pocepao sam papir. Bila je to hemijaska olovka. Vau, pomislio sam – rekao je Hari

 

– Ali to nije bilo kakva hemijska olovka. Oko nje je obmotana sićušna gumena ribica – rekla mu je tada princeza Margaret.

 

– Rekao sam sebi: to je hladnokrvno.

 

Vojvoda od Saseksa se u memoarima prisetio da je dok je rastao shvatio da su on i princeza Margaret trebalo da budu prijatelji.

 

Imali smo mnogo toga zajedničkog. Dve rezerve – rekao je Hari aludirajući da je i princeza Margareta bila druga u nizu za presto nakon Elizabete.

 

– Njena veza sa bakom nije imala tačan epilog kao moja sa Vilijem, ali je prilično slična. Uzavrelo rivalstvo, intenzivna kompetitivnost (koju su podsticali stariji rođaci), sve je to izgledalo poznato – napisao je.

 

makonda-tracker