nije je štedeo

Nazivao ju je SESTROM – pa postao nemilosrdan! 9 ružnih stvari koje je princ Hari napisao o Kejt Midlton u svojoj knjizi

1

Šta je princ Hari, vojvoda od Saseksa, sve rekao o snahi Kejt Midlton u svojim memoarima? Mnogo toga, možda čak i više nego o ocu Čarlsu...

foto: EPA/ANDY RAIN
foto: EPA/ANDY RAIN

Princ Hari podelio je u svojoj knjizi "Rezerva" (Spare) mnogo pojedinosti o životu u britanskoj kraljevskoj porodici. Međutim, najpotresniji detalj u ovim memoarima nema veze sa odnosom koji su kralj Čarls, kraljica Kamila i princ Vilijam imali s njegovom suprugom i njim.


Međutim, kako se spekulisalo i pre objavljivanja knjige, čini se da je Hari bio posebno nemilosrdan prema bratu i, iz nekog razloga, snahi Kejt Midlton.


Štaviše, najveći broj njegovih prisećanja koja su posebno odjeknula odnosi se baš na njih, a vojvoda od Saseksa nije s mnogo simpatija pričao o Kejt, koja mu je godinama bila kao sestra. I sam je u knjizi priznao da je bio srećan jer će ona postati njegova snaha i zato što dobija sestru koju je uvek želeo, ali je o njoj napišao više negativnih nego pozitivnih stvari.

 

Princ Hari uvek je imao topao odnos s Kejt Midlton, suprugom svog starijeg brata Vilijama
Princ Hari uvek je imao topao odnos s Kejt Midlton, suprugom svog starijeg brata Vilijamafoto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Kejt je, inače, pre nekoliko dana viđena u Londonu prvi put nakon što je objavljena Harijeva autobiografija, a princeza od Velsa izgledala je zamišljeno, ozbiljno, tužno i zabrinuto.


Šta je princ Hari napisao o Kejt Midlton u svojoj knjizi?

 

  • Kejt je odbacila Meganine prirodne lekove


Pre nego što su se princ Hari i Megan Markl venčali 2018. godine, jednom prilikom su princ Vilijam i Kejt Midlton došli kod njih na večeru. Vilijam se nije osećao najbolje, pa je Megan otrčala da mu donese neki homeopatski lek koji ona koristi, na bazi ulja origana i kurkume.


Kako je napisao, to je dovelo do vrlo neprijatne situacije.


On je delovao šarmirano i dirnuto, iako je Kejt rekla pred svima da on nikad ne bi koristio tako nekoncencionalne lekove – kaže princ Hari.

 

  • Kejt i Megan ne gledaju na formalnost na isti način


Iste večeri, princ Hari je primetio nešto što je bilo "verovatno u neskladu".

 

Naime, dve žene za stolom obukle su se sasvim različito. Megan Markl bila je bosa i nosila pocepane farmerke, dok se Kejt doterala, a princ piše da su obe primetile koliko su različito shvatile ovu večeru.

 

1 / 5 Foto: Paul Marriott / Alamy / Alamy / Profimedia

 

  • Kejt je "bila na ivici" i morala je da se "takmiči sa Megan"

 

Sudeći po princu Hariju, tokom Foruma Kraljevske fondacije 2018. godine, dogodilo se više vrlo neprijatnih situacija između Megan Markl i Kejt Midlton.
Najviše se pričalo o tome što je njegova supruga pružila podršku pokretu #MeToo, dok Kejt Midlton nije to učinila javno.


– To nije stvarno bilo tako. Ali mislim da je dovelo Kejt do ivice, da je njoj i svima ostalima pokazalo da će morati da se upoređuje i da će biti prinuđena da se takmiči sa Meg – piše princ Hari.

 

  • Sukob oko haljina za deveruše

 

Trenutak kada su tenzije između Megan Markl i Kejt Midlton eskalirale svakako se dogodio na probi haljina za deveruše pred venčanje princa Harija i lepe Amerikanke.

 

Princ Hari i Megan Markl venčali su se 2018. godine
Princ Hari i Megan Markl venčali su se 2018. godinefoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Dok je dugo kružio trač da je besna mlada rasplakala Kejt Midlton na ovoj probi, Hari tvrdi da je Kejt rasplakala Megan, a dodao je i da postoji "25 verzija te priče". Iste tvrdnje je u intervjuu koji su dali Opri Vinfri iznela i Megan, dok je ranije kružio trač da je Megan rasplakala Kejt.


Šuškalo se da i da je na ružan način pričala o Kejtinoj ćerki Šarlot. Princeza od Velsa nikad nije želela da priča o tome jer poštuje porodično pravilo da se komentariše tračeve, ali je Megan Markl izjavila da je zapravo bilo suprotno – Kejt je rasplakala nju.


Ali donela mi je cveće i poruku u kojoj se izvinila. Uradila je ono što bih ja uradila kad bih znala da sam povredila nekoga – prihvatila odgovornost za to – kaže Megan Markl.


Isto u svojoj knjizi tvrdi i Hari.

 

  • Kejt se naljutila jer Megan komentariše njen hormonski status


Navodno je nakon što je Kejt donela na svet treće dete – princa Luja – Megan prokomentarisala da princeza ima "bebeći mozak" zbog postporođajnih hormona. Posle toga, Vilijam i Kejt su pozvali Saseksove na čaj u Kensingtonsku palatu, a ona nije izdržala i rekla joj:


Pričala si o mojim hormonima. Nismo dovoljno bliske da komentarišeš moje hormone!


Princ Hari prisetio se u svojoj knjizi da je Kejt bila toliko ljuta da je stekla fotelju, a prsti su joj bili potpuno beli.

 

Prinčevi Vilijam i Hari i Kejt MIdlton bili su omiljeni kraljevski trojac godinama
Prinčevi Vilijam i Hari i Kejt MIdlton bili su omiljeni kraljevski trojac godinamafoto: EPA/ANDY RAIN
  • Kejt je bila zgrožena što pozajmljuje jetrvi sjaj za usne


Hari piše da je na Forumu Kraljevske fondacije 2018. Megan Markl pitala Kejt da joj pozajmi sjaj za usne jer je zaboravila da ponese svoj. On je to nazvao nečim što je "američka stvar", a Kejt se nije ovo nije dopalo, te je nevoljno pozajmila Megan sjaj i bila vidno zgrožena.


Kejt je, šokirana, po torbici potražila i nevoljno joj dala tubicu – napisao je Hari. – Meg je malo istisla na svoj prst i nanela sjaj na usne. Kejt je napravila grimasu.

 

  • Hari se plašio da će mu Kejt uzeti brata

 

Nakon što je upoznao Kejt Midlton, Hari je bio oduševljen Vilijamovom novom devojkom. Opisuje je u memoarima kao bezbrižnu, ljubaznu, slatku, obrazovanu ženu s kojom može da se priča o umetnosti, fotografiji i modi.

 

Ipak, kako je ova veza bila sve ozbiljnija, mlađi princ bio je sve zabrinutiji.


– Kad god sam brinuo da će mi Kejt oduzeti Vilija, tešio sam se time koliko ćemo se u budućnosti smejati zajedno i mislio sam kako će biti divno kada nam se pridruži i moja devojka kad budem u ozbiljnoj vezi – napisao je.

 

Prinčevi Vilijam i Hari bili su veoma bliski do pre nekoliko godina
Prinčevi Vilijam i Hari bili su veoma bliski do pre nekoliko godinafoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN
  • Kejt je na Meganinu šalu odgovorila – neprijatnom tišinom

 

U svojoj autobiografiji, Hari se prisetio i trenutka kada je kraljevska porodica na balkonu posmatrala tradicionalnu vojnu ceremoniju "Pozdrav bojama" 2018.


On piše kako su svi bili odlično raspoloženi i živahni, kada je Kejt pitala Megan šta misli o ovom događaju, koji je veoma važan u Britaniji i, posebno, kraljevskoj porodici. Marklova je odgovorila da je "šareno", a Hari tišinu kojom je Kejt Midlton dočekala ovaj odogovr opisuje kao "smrtonosnu" i kaže da je "pretila da ih sve proguta".

 

  • Kejt je njegovu ideju da obuče nacističku uniformu smatrala urnebesnom

 

Najveći skandal koji je princ Hari priredio bez sumnje je to što se jednom prilikom na maskenbalu pojavio obučen kao nacistički oficir, a on je ovo nazvao najvećom greškom koju je napravio u životu.

Kako je napisao u svojoj autobiografiji, u tome su ga podržali brat i (tada buduća) snaha. On je otkrio da je pozvao Vilijama i Kejt da ih pita šta misle o njegovoj ideji.


Oboje su urlali od smeha. Biće gore od Vilijevog trikoa! Mnogo smešnije! – napisao je Hari.

 

 

makonda-tracker