verovatno će sud presuditi

Ko će od sada odgajati bliznakinje Lise Mari Prisli? Imaju živog biološkog oca, ali i oni imaju pravo na STARATELJSTVO

0

Sve oči javnosti uprte su u porodicu nedavno preminule Lise Mari Prilsli 

foto: Sara De Boer / INSTAR Images / Profimedia
foto: Sara De Boer / INSTAR Images / Profimedia

Četrnaestogodišnje ćerke bliznakinje Lize Mari Prisli, Finli Aron Lav Lokvud i Harper Vivijen En Lokvud, našle su se u centru pažnje medija zbog moguće bitke za starateljstvo nakon što je njihova majka iznenada preminula u četvrtak.

 

Njihov otac Majkl Lokvud (61) spreman je da povede spor pred sudom ako bude potrebno, govoreći da nema nameru da odustane od starateljstva nad decom - prenose izvori povezani sa porodicom Prisli.

 

Lokvud trenutno ima 40 odsto starateljstva nad bliznakinjama Finli i Harper, koji su živeli sa Lizom Mari u vreme njene smrti. Ona je imala većinsko starateljstvo sa 60 odsto.

 

 

Ipak, postoje sumnje da bi starateljstvo mogli da dobiju i Deni Кeo i ćerka Rajli - prenosi TMZ .

 

Prisila Prisli, majka Lize Mari, koja je viđena kako žuri u bolnicu i medicinski centar Vest Hils u roku od nekoliko sati od kada je njenoj ćerki ukazana hitna medicinska pomoć, takođe bi mogla da podnese tužbu, navode mediji.

 

Zbog starosti blizanaca, verovatno će sudija uzeti u obzir njihove želje ako slučaj završi na sudu.


Lokvud je četvrti muž Lize Mari koji se dramatično razveo od zvezde 2016. godine. Par je ostao u lošim odnosima sve do njene smrti ove nedelje, a 61-godišnjakinja je tražila 40.000 dolara mesečno za izdržavanje dece.

 

Lisa Mari Prisli
Lisa Mari Prislifoto: lisampresley, Instagram

 

Liza Mari je bila udata za Denija Кia, Majkla Džeksona i Nikolasa Кejdža pre Lokvuda.

 

Godine 2021, Liza Mari je molila sudiju da je proglasi zvanično slobodnom od Lokvuda, nakon pet godina razdvojenosti kada je on odbio da se razvede od nje.

 

Rekla je da "nema nade" da se par pomiri i da želi da nastavi život bez njega. Optužbe o upotrebi droga i zlostavljanju dece su se širile tokom bitke za okončanje njihove veze - preneo je TMZ.

 

 

Liza Mari umrla je od drugog srčanog zastoja koji je pretrpela dok je bila u bolnici.

 

Ona je hitno prevezena u bolnicu u četvrtak ujutro nakon što ju je domaćica pronašla onesvešćenu u njenom domu u Кalabasasu.

 

Hitna medicinska pomoć koja je stigla u njen dom uspela je da je oživi i povrati joj puls, ali je po dolasku u bolnicu imala moždanu smrt, izvestio je TMZ u petak.

 

Lisa Mari Prisli
Lisa Mari Prislifoto: Stewart Cook/HFPA/ Capital Pictures / Capital pictures / Profimedia

 

Porodica je odjurila do njenog kreveta, gde je bila u indukovanoj komi i na aparatima za održavanje života. Кada su saznali da je već moždano mrtva, potpisali su naredbu „ne reanimirati“ pre njenog drugog srčanog zastoja.

 

Njana majka Prisila (77) bila je pored njenog kreveta kada je umrla.

 

- Teška srca moram da podelim poražavajuću vest da nas je napustila moja prelepa ćerka Liza Mari - rekla je Prisila Prisli u izjavi u četvrtak uveče.

 

- Ona je bila najstrastvenija, najsnažnija žena koju sam ikada poznavao - rekao je Kio.

Bivši suprug Deni Kio - njen prvi od četvorice, sa kojima je živela - vratio se u kuću ubrzo nakon što se ona srušila, i uradio je reanimaciju dok nisu stigli bolničari.

 

Кio je otac njene ćerke glumice Rajli (33) i sina Benjamina, koji je sebi oduzeo život u julu 2020. sa 27 godina.

 

Njen četvrti suprug Majkl Lokvud otac je četrnaestogodišnjih ćerki bliznakinja Harper Vivijen i Finli.

 

Lisa sa bliznakinjama i Majklom Lokvudom
Lisa sa bliznakinjama i Majklom Lokvudom foto: Profimedia

 

Liza Mari je živela povučenim životom od smrti svog sina, ali se delimično povratila zahvaljujući uspehu biografskog filma o Elvisu, kojeg je mnogo volela.

 

Bila je na dodeli Zlatnih globusa dva dana pre smrti kako bi proslavila nagradu Ostina Batlera za najboljeg glumca za ulogu njenog oca.

 

Fanovi su rekli da je ćerka Кralja rokenrola izgledala „neverovatno tužno“ i „stvarno povređeno“, dve godine nakon samoubistva njenog sina Benjamina, koji je sahranjen pored Elvisa u Grejslendu.

 

 

makonda-tracker