izašla je jača iz svega

Devedesetih nije bilo FATALNIJE: Ova pevačica ljubila je Mihu, bila Mis Jugoslavije, a život joj je obeležila TRAGEDIJA

0

Nakon što je doživela najveći bol u životu, najlepša žena tog vremena mesec dana nije bila u stanju da izađe iz kuće

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Tokom devedesetih dogodio se pravi bum na javnoj sceni, kada se maltene preko noći pojavilo mnogo novih estradnih zvezda, ali jedna od nesumnjivo najzapaženijih bila je – Anči.


Lepa Andrijana Dabetić Anči izabrana je 1994. godine za Mis Jugoslavije, ali modeling ipak nije bio njen izbor kada je reč o karijeri.


Ona je još kao šestogodišnjakinja počela da peva na dečijim priredbama, a već sa 15 godina imala je svoj mali orkestar u KUD Berane, u njenom rodnom gradu. Dok je pohađala školu, ona je već razmišljala o svom solo albumu, a u međuvremenu je lepotu iskoristila učestvujući na izborima za mis.

 

Andrijana Dabetić Anči u spotu za pesmu Zovem te, zovem
Andrijana Dabetić Anči u spotu za pesmu Zovem te, zovemfoto: Youtube Printscreen, Adisa DERVIŠEVIĆ

Prvi album "Anđeo za umornu dušu" objavila je 1992. godine, a iste godine je nastupila na "Pesmi Mediterana", gde je zauzela četvrto mesto u konkurenciji s mnogo poznatijim pevačima. Te godine se preselila u Beograd, a 1994. postala je i zvanično najlepša devojka u državi. Ipak, zbog sankcija koje je SR Jugoslaviji nije imala priliku da učestvuje u evropskim i svetskim takmčenjima.


I nakon osvajanja titule Mis Jugoslavije Anči je nastavila da se bavi muzikom, a ukupno je snimila šest albuma i mogla da se pohvali najzapaženijim spotovima tog vremena.

 

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen, Adisa DERVIŠEVIĆ


Mnogi muškarci gubili su razum zbog lepe Beranke, a jedan od njih je i legendarni fudbaler Siniša Mihajlović. Kako su svojevremenon pisali mediji, Anči i slavni sportista bili su u kratkoj vezi 1994. godine, a Anči se nedavno oglasla nakon vesti o njegovoj smrti i nije krila da joj je ona teško pala.


Zaista me je pogodila ova vest. Žao mi je prvenstveno njegove porodice koja je ostala bez sina, brata, oca i supruga, a zatim i svih nas koji smo ga poznavali i uverili se kakva je legenda i čovek bio. Pamtiću ga kao zanimljivog i šarmantnog čoveka koji je voleo život – istakla je pevačica za Grand.


U međuvremeno se Anči povukla s javne scene kako bi se posvetila porodici, a nikada nije saopštila identitet oca svog sina Marka. Ipak, pričala je o tragediji koju su oni kao porodica doživeli, budući da je rano ostala bez svog partnera.

 


Markov tata je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Bio je to užasan period, koji nisam mogla da koristim za pojavljivanje u novinama i do sada nisam nikome pričala o tome – izjavila je jednom prilikom Anči za Svet.


Kako je ona objasnila, nije želela da se piše o strašnom iskustvu koje su njen sin i ona doživeli, ali ne krije da joj je bilo veoma teško. Morala je, međutim, da se posveti detetu i zato je nastavila dalje hrabro.


– Sigurna sam da bi mnogi takva dešavanja u životu iskoristili da se piše o tome i da ih drugi sažaljevaju, ali meni nije bilo do takve vrste eksponiranja. Bilo mi je mnogo teško, mesec dana praktično nisam izlazila iz kuće, ali onda sam se trgla i potpuno se posvetila sinu, jer nisam mogla ništa da promenim – objasnila je.

 


Ona je tada dodala i da joj je posebno bilo teško jer je njen sin izgubio najvažniju mušku figuru u životu.


Mnogo mi je bilo teško zbog Marka koji je ostao bez oca, jer biće perioda u životu kada će mu on sigurno trebati. Ali život ide dalje... – zaključila je pevačica.

 


Prošle godine, Anči se vratila u velikom stilu, pesmom "Zaboravu još ga ne dam", koja je bila veoma zapažena među publikom.

 

 

makonda-tracker