telo nikad nije pronađeno

Postoje 3 teorije o tome šta se desilo: Pevač kog je Juga obožavala stradao je mlad, a malo ko veruje u zvaničnu verziju

0

Čak ni njegova supruga nije znala šta da misli o ovoj tragediji, u koju je upleteno mnogo nelogičnosti i misterije

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Dušan Kostić, pevač narodne muzike iz Leskovca, započeo je karijeru vrlo mlad i u dvadesetim počeo da nastupa po najpoznatijim muzičkim festivalima u Jugoslaviji.


Prvi put je nastupio na festivalu "Mladi i narodna muzika" 1976. s pesmom "Jedan život nije malo", i odneo pobedu, nakon čega su usledili nastupi na "Beogradskom proleću", "Ilidži", "Hit paradi"... Na početku karijere preselio se u beogradsko naselje Mali Mokri Lug, a kratko je imao priliku da sarađuje s Južnim vetrom.

 

Sa uspesima je nastavio i tokom osamdesetih, kada je nizao hitove "Mjesec na prozoru", "U ime ljubavi stare", "Nemoj da me izluđuješ", "Ti si bila moja prva ljubav", a publici je bio najpoznatiji po pesmi "Sačuvaj tajnu, ljubavi moja".

 

Dušan Kostić, Duško Kostić
foto: Youtube Printscreen

Kada je imao tek 43 godine, izvršio je samoubistvo skokom s beogradskog Pančevačkog mosta u reku, između stubova 39 i 41. Međutim, Kostićevo telo nikad nije pronađeno, što je pokrenulo mnoge gradske priče i spekulacije, naročito kada je radnik ŽTP Saša Veljković – jedini svedok događaja – izjavio u policiji da nije siguran da je čovek koji je tada skočio s mosta zapravo pevač.


Postoje tri teorije o tome šta se zapravo dogodilo tog 13. maja 1996. u Beogradu.


Jedna od verzija glasi da je Dušan ubijen i da je samoubistvo inscenirano kako bi se prikrio zločin, dok se po drugoj pevač, kog su od milošte svi zvali Duško, teško mirio s tim da više nije toliko uspeha u svom poslu i što su dani najveće slave iza njega. Prema trećoj teoriji, pevač je sam podmetnuo priču o samoubistvu i pobegao van zemlje jer je imao mnogo dugova.

 

Dušan Kostić, Duško Kostić
foto: Youtube Printscreen

Njegova supruga Nevenka nije krila da ni sama ne zna šta da misli o ovoj tragediji.


U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače – izjavila je pevačeva udovica jednom prilikom.


Posebno je interesantan detalj u vezi sa sadržajem Kostićeve torbe koja je pronađena u blizini.


I taj deo je obavijen s mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo telo nikada nije pronađeno – zbunjena je Nevenka.


Nekoliko dana posle pevačeve zvanične smrti, na adresu njegove supruge i njegovih roditelja u Leskovcu stiglo je nepotpisano i nepečatirano pismo u kom je stajalo samo: "Mnogo vas volim, oprostite mi".

 

 

makonda-tracker