NIKADA NIJE GOVORILA O TOME

Dok je druge zasmejavala, krila je VELIKU TUGU: Tragična priča zvezde poznate serije koja danas izgleda neprepoznatljivo

0

Zavoleli ste je u humorističkoj seriji Lud, zbunjen, normalan, ali o njenom privatnom životu ne znate mnogo detalja.

foto: Youtube/printscreen/Lud zbunjen normalan
foto: Youtube/printscreen/Lud zbunjen normalan

Glumica je tumačila kućnu pomoćnicu Rabiju Bubić Bubu u regionalnoj humorističkoj seriji Lud, zbunjen, normalan. Tada nas je osvojila svojim talentom, a dok nas je zasmejavala, niko nije znao kakvu tragediju je preživela.

 

Belma Lizde Kurt je dobro poznata glumica na našim prostorima, koja je već dugo u braku sa rediteljem Alešom Kurtom, sa kojim ima ćerku Umu, a imali su i sina Jana Isaka koji je nastradao pre 12 godina.

 

Dečak je tada bio u poseti rodbini u Kanadi i sa svojom šezdesettrogodišnjom rođakom krenuo je u vožnju kajakom koji se kasnije prevrnuo, prenela je tada „Azra“.

Mediji su tada pisali da je najpre suprug nestale žene obavestio policiju, pa su nakon toga počeli da ih traže helikopterima i čamcima, međutim, kajak je uočen tek sutradan oko 4 ujutru, a žena i dečak su pronađeni šest sati kasnije ispod podvodnog grebena.

 

Prevezli su ih u bolnicu, nakon čega je dečak preminuo od promrzlina, dok je žena hospitalizovana. On je tada imao samo deset godina.

Glumica i njen suprug nikada nisu želeli da pričaju o tome i maksimalno su se posvetili odgajanju mlađe ćerke Ume. Belma se kasnije, pored glume, posvetila i modi, a inspiraciju je pronašla u ćerki, te je jedna njena kolekcija nazvana Umin ormar.

- Želela sam da stvorim novu dimenziju, koja u velikoj meri dolazi iz moje ljubavi prema teatru i pričanju priča. Ali Umin ormar istovremeno je i moj bunt protiv konzumerizma i nepoštovanja našeg kulturnog nasleđa. Veliki sam poštovalac dece i njihove percepcije sveta, volim da im se približim i postanem im na neki način drugarica - ispričala je Belma jednom prilikom.

 

 

makonda-tracker