tuga

Dve strašne tragedije u dva dana: Jednom našem fudbaleru majka preminula na Božić, drugom otac na krsnu slavu

0

U samo dva dana naše proslavljene fudbalske reprezentativce su zadesile velike tragedije.

 

Marko Pantelić
Marko Pantelićfoto: EPA/Oliver Berg

Nekadašnjem fudbaleru Ajaksa, Herte, Olimpijakosa i ikoni navijača Crvene zvezde - Marku Panteliću preminula je majka. Panteliću je majka preminula na Božić 7. januara i sahranjena je u krugu porodice i prijatelja, preneli su domaći mediji.

 

Legendarni Pantelić je zbog svoje požrtvovanosti i karaktera bio ljubimac navijača u maltene svim ekipama u kojima je igrao, a imao je i zapažene nastupe za našu reprezentaciju.

 

Nakon igračke karijere, Marko je neko veme bio i na čelu Fudbalskog saveza Srbije, ali se prošle godine povukao i od tada nismo imali prilike da ga često viđamo u javnosti.

 

Druga tužna vest koja je brzinom munje danas preplavila internet je da je još jedan naš proslavljeni fudbaler i nekadašnji reprezentativac, Ivica Dragutinović ostao bez oca.

 

 

Kako je prenela "Republika", Radoje Dragutinović, otac našeg fudbalera, se namerno udavio u reci Lim.

 

 

Otac fudbalera je navodno autom došao do obale reke Lim, tu se parkirao, izašao iz kola i ušao u reku. Motivi za ovakav tragičan kraj nisu poznati.

 

Ivica Dragutinović je dugo igrao za reprezentaciju, najpre Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, zatim i za Srbiju. Učestvovao je na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. godine.

 

Karijeru je počeo Polimlju, igrao je i za Bor i čačanski Borac u Srbiji. U inostranstvu je igrao za Gent i Standard u Belgiji, a odlične partije je pružao u dresu Sevilje čiji je član bio od 2005. do 2011. godine.

 

Sa Seviljom je dva puta osvojio Kup UEFA, jednom UEFA Superkup, dva puta je bio osvajač Kupa Španije i jednom Superkupa te države.

 

Takođe, javnosti je poznat i po vezi sa tragično nastradalom pevačicom KsenijomPajčin.

 

 

makonda-tracker