šta vi mislite?

"Gledao sam na njih kao na šahovske figure": Princ Hari o LJUDIMA koje je UBIO u Avganistanu i DROGI koju je koristio

0

Memoari princa Harija su uzdrmali ne samo kraljevsku porodicu, već i ceo svet.

Princ Hari i Megan Markl
Princ Hari i Megan Marklfoto: EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Princ Hari se oduvek razlikovao od ostatka svoje porodice. Nakon što je sa Megan Markl rešio da se povuče sa kraljevskih dužnosti i živi kao običan građanin, privukao je još veću pažnju.

 

On i Megan nikada nisu prestajali da prozivaju Veliku Britaniju i članove kraljevske porodice, a nakon njenog dokumentarca i njegove autobiografije, čini se da se stvari nikad neće vratiti na staro.

 

Sam naziv knjige Rezerva već dosta govori o položaju princa Harija, a jedan od delova memoara je dodatno zaintersovao javnost. Naime, poznato je da je Hari bio u Avganistanu, a kako je sam otkrio, tokom svog drugog boravka tamo 2012. godine, priznao je da je ubio 25 talibana.

On je dodao i da je na njih gledao ne kao na ljude, već kao na šahovske figure koje je skinuo s ploče. Broj ubijenih talibana ga nije učinio zadovoljnim, ali ne oseća ni najmanju sramotu zbog toga.

 

Princ je prvi put u Avganistanu bio 2007. godine i potom 2012, a kako je rekao, tamo je imao isti tretman kao i ostali. Prema njegovim rečima, to je bilo sasvim normalno, "ja sam bio jedan od njih".

 

Ono što je još više šokiralo britansku javnost jeste činjenica da je Hari priznao kako je sa svega 17 godina koristio kokain, objasnio je da su mu drogu ponudili tokom jednog lovačkog vikenda.

- Nije bilo zabavno i nije me činilo posebno srećnim kao što se drugima činilo. Ali, osećao sam se drugačije, to je bio moj glavni cilj. Osećati. Biti drugačiji - otkrio je Hari.

 

Podsetimo, princ je izneo i teške optužbe na račun svog brata Vilijama, koji ga je navodno i fizički napao zbog braka sa Megan Markl, dok je nju nazvao teškom i bezobraznom.

 

 

makonda-tracker