bio je jedinstvena ličnost

Oženio se u OSMOJ DECENIJI 25 godina mlađom ženom, svoj nadimak je mrzeo: Zanimljivi detalji iz života velikog Pelea

0

Legendarni Brazilac preminuo je u 82. godini 

foto: Epa / WILL OLIVER
foto: Epa / WILL OLIVER

Legenda svetskog fudbala, Brazilac Pele bio je ličnost koja se ne sreće svakog dana. Duhom mlad sve do poslednjih dana, ovaj veliki fudbaler i čovek plenio je pažnju javnosti. 

 

Velika pompa podigla se u njegovoj okolini kada je odlučio da u 75. godini po treći put stane na ludi kamen sa 25 godina mlađom Marsijom Sibel Aoki s kojom je bio u vezi od 2010.

 

Pele je tada izjavio da je konačno sreo "ljubav svog života". On i Marsija su se upoznali u Njujorku krajem 80-ih godina, ali su započeli vezu 2010. godine kada su se slučajno sreli u liftu u Sao Paulu.

 

 

Marsija Sibel Aoki je poslovna žena, koja je uz trostrukog svetskog šampiona od 2012. godine na svim njegovim javnim nastupima, i dok je bio u bolnici poslednjih nekoliko godina.

 

Edson Arantes do Nasimento, poznatiji kao Pele, koji je sa 17 godina zaigrao za reprezentaciju Brazila na Svetskom prvenstvu 1958. godine, osvojio je tri titule Svetskog šampiona -1958, 1962. i 1970. godine.

 

Po fudbalskom umeću Pele je bio najbolji fudbaler kojeg je svet ikada imao.  Jedan, jedini, neprevaziđeni, jednostavno Pele. Reč koja je postala sinonim za Kralja fudbala.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

 

U više navrata sam pele je govorio kako je nastao njegov nadimak, koji on nikako nije voleo. Stekao ga je još u detinjstvu od drugova koji su ga zadirkivali zato što ga je majka stalno dozivala da prestane sa šutiranjem konzervi I krpenjača, peleada.

 

Po drugoj verziji nadimak Pele dobio je zbog svog tadašnjeg ljubimca i golmana Vasko da Game Bilea, koga je on pogrešno izgovarao kao Pele, pa su dečaci počeli tako da ga oslovljavaju. Ta reč na portugalskom jeziku nema nikakvo značenje, dok na hebrejskom znači – čudo!

 

 

Ipak, postoji još jedna priča koja se vezuje za poznatog Brazilca. Roditelji su ga zvali Edson, a to ime su mu dali po čuvenom američkom pronalazaču Tomasu Edisonu, samo što su odlučili da iz imena izbace slovo „i“. Ipak, napravljena je greška u izvodu iz matične knjige rođenih gde je zaveden kao – Edison.

 

Pele je ceo svoj život posvetio fudbalu, a na samom kraju svog života odlikovan je titulom "Istorijskog igrača", a tu najvažniju titulu u životu primio je čuveni Nejmar u njegovo ime, dok je fudbalska legenda ležala poslednje dane u bolničkoj postelji.  

 

 

makonda-tracker