život piše romane

Mračna strana slavnog fudbalera: Legendarni Pele nikad nije želeo da prizna ćerku, a NA DAN NJENE SAHRANE se pokajao

0

Edson Arantes do Nasimento Pele, legendarni fudbaler, preminuo je u bolnici u Brazilu u 82. godini.

Pele
Pelefoto: EPA PHOTO/MICHELE LIMINA

Fudbal je ostao bez jednog od najboljih. Legenda ovog sporta je izgubila bitku nakon duge i teške bolesti. Pele je preminuo u bolnici u Brazilu u 82. godini.

 

Osim zavidne karijere koja je simbol pravog fudbala i toga što je bio uzor svakom mladom fudbaleru, Pele je imao i drugu stranu ličnosti, onu malo mračniju o kojoj se nije mnogo pričalo.

 

Kontroverze su bile ono što je obeležilo privatni život slavnog fudbalera, a na to su podsetili mnogi nakon što su informacije o njegovom stanju dobijali od ćerke. Naime, tada su neki podsetili da je njegova ćerka mrtva i time jasno mislili na jednu njegovu priču iz prošlosti.

Radi se o Sandri Regini Arantes do Nasimento, ćerki koju nikada nije priznao, a koja je podnela tužbu za priznavanje očinstva kada je imala 27 godina 1991.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

Mlada žena je tvrdila da je svetska fudbalska zvezda imala vezu sa njenom majkom, sluškinjom Anisijom Mačado. Pravna bitka je trajala pet godina, da bi se 1996. došlo do zaključka da je Sandra zaista ćerka bivšeg igrača Santosa. Čak i nakon odluke suda, Pele nije prihvio ćerku i nikada nije želeo da se sa njom zbliži.

- Za mene, biološki, ona bi čak mogla biti moja ćerka. Ali, u sentimentalnom delu, ne mogu da brinem za tu osobu, jer je ne poznajem - rekao je tada Pele.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

Nažalost, Sandra je preminula 2006. kada je imala samo 42 godine, od raka dojke. Na dan njene sahrane, fudbaler je poslao dva venca cveća. Godinama kasnije Pele je oboleo od raka debelog creva, a ovaj život je napustio 29. decembra 2022. godine.

 

 

makonda-tracker