ponosni

Odnos Nejmara i Pelea bio je pun topline: Samo nekoliko dana pred smrt, ukazao mu je VELIKU ČAST

0

Nakon duge borbe sa kancerom čuvena fudbalska legenda Pele preminuo je danas

foto: Epa /  SEBASTIAO MOREIRA
foto: Epa / SEBASTIAO MOREIRA

Jedan od najboljih fudbalera kojeg je svet ikada imao, čuveni Pele, napustio je ovaj svet.

 

Duže od godinu dana je vodio žestoku borbu sa rakom. Uprkos svim naporima da prebrodi bolest preminuo je u 82. godini.

 

Obožavaoci ovog velikog fudbalera tražili su načine da mu se zahvale za sve što je uradio u svetu fudbala.

 

 

Nejmar je na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Kataru uspeo je da dostigne njegov rekord po broju golova datih za reprezentaciju Brazila.

 

Pre nekoliko dana Pele je odlikovan trofejem "Igrač istorije", koji je u njegovo ime primio upravo Nejmar.

 

- Za mene je danas zaista značajan dan. Prvo, samo sam želeo da vas obavestim da sam pozvan da prisustvujem ceremoniji dodele trofeja "Igrač istorije". Biti deo ove istorijske prilike za mene je neverovatna čast - rekao je Nejmar u video snimku na Instagramu.

 

 

Velika američka kompanija za proizvodnju piva, koja je bila zvanični sponzor poslednjeg Svetskog prvenstva uručila je taj trofej brazilskom napadaču.

 

- Znate da je Pele značajan za mene. Naša ljubav i poštovanje prema tebi, kralju, ostaće zauvek - rekao je igrač PSŽ-a.

 

On je objasnio zašto je Pele za njega bio toliko važan.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

 

- Pele je jedini igrač koji je osvojio tri svetska prvenstva. Osim toga, on je i ranije mnogo puta nosio titulu "igrača utakmice", ali samo je jedan "Igrač istorije" - rekao je Nejmar. 

 

Pele je poznatom napadaču bio velika podrška tokom Svetskog prvenstva. On je iz bolničke postelje poslao je poruku podrške Nejmaru.

 

Brazil je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru nakon penala ispao od Hrvatske, što je palo teško čitavoj naciji. Najbolji fudbaler reprezentacije, Nejmar, ozbiljno razmišlja da se oprosti od državnog tima, a Pele ga savetuje da to ne radi:

 

- Nastavi da nas inspirišeš, a ja ću podizati šake u vazduh za svaki gol koji koji postigneš, kao što sam radio i u svakoj utakmici u kojoj si bio na terenu. Gledao sam te kako odrastaš, navijao za tebe svaki dan i sad napokon mogu da ti čestitam zbog izjednačenja mog broja golova postignutih za Brazil. Obojica znamo da je to puno više od samog broja. Naša dužnost kao sportista je da inspirišemo kolege, sutra novu generaciju i sve one koji vole naš sport - rekao je Pele, pa nastavio:

 

- Nažalost, ovo i nije najsrećniji dan za nas, ali ti ćeš zauvek biti inspiracija onima koji dolaze. Što više vreme prolazi, to je zaostavština veća. Rekord sam postavio pre gotovo 50 godina i sve do sada niko mu se nije približio. Dečko, ti si uspeo. Ti znaš, kao što i ja znam, da ne postoji broj koji može nadmašiti sreću igranja za našu zemlju. Imam 82 godine i nakon toliko vremena nadam se da sam te inspirisao da dođeš ovako daleko. Više od toga, nadam se da će tvoj uspeh nadahnuti milione koji te prate da pokušaju da naprave ono što je naizgled nemoguće - napisao je Pele.

 

Da podsetimo, Pele je rođen kao Edson Arantes do Nasimento 23. oktobra 1940. godine u gradu Tres Korakoesu, u sportskoj porodici – njegov otac je bio poznati fudbaler FK Fluminense Dondinjo.

 

Nakon duge borbe sa kancerom velika legenda fudbala preminula je u svojoj 82. godini. 

 

 

makonda-tracker