Plakala je noćima

„Odlazak ćerke me je RAZORIO“: Jelena Bačić Alimpić progovorila o promeni koja joj je okrenula život naopačke

0

Književnica i nekadašnja voditeljka Jelena Bačić Alimpić doživela je na privatnom planu promene koje su joj teško pale

foto: Stefan Tomasevic/ATAImages
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Jelenu Bačić Alimpić svi dobro znamo kao TV lice, međutim, kako je priznala, novinarstvo nikad nije bilo njena prava ljubav. To je radila da bi, kako kaže stara izreka, zaradila za koru hleba, ali ono čime je oduvek zaista želela da se bavi bilo je pisanje.

 

Sada, kada je izdala više od desetak knjiga, otvorila je dušu i progovorila o raznim predrasudama sa kojima se susretala, zbog prirode svog prethodnog posla.

 

- Posebno dok sam radila na televiziji, teško sam se nosila sa predsrasudama. Radila sam i sa vladikama i sa starletama i moja neka prilagodljivost da sa svakim mogu da razgovaram bila je moj dar, ali su to neki ljudi pogrešno razumeli. Kad sam izdala svoju prvu knjigu, tad sam stvarno prošla kroz pakao. Nisam mogla da jurišam kao Don Kihot na vetrenjače i da objašnjavam da sam profesor književnosti. Kome, čemu i zašto da objašnjavam bilo šta? - pita se Jelena.

 

Te stvari su je dosta bolele, pošto je ona sve doživljava emotivno, ali najpreče joj je bilo da deca ne ispaštaju zbog toga.

 

 

- A bilo je momenata kada pročitate nešto o sebi što je potpuna glupost i to vas do srži zaboli. Pokušavala sam da to ne uzimam k srcu, ali sam preterano empatična i emotivna, bezbroj noći sam proplakala i uvek sam se trudila da zaštitim decu da oni to ne vide – seća se Bačićeva tih teških trenutaka.

 

Ipak, mnogo teže joj je pao odlazak ćerke Dunje u Holandiju, u čemu je pronašla inspiraciju za svoj novi roman.

 

 

- Dunjin odlazak potpuno me je razorio, iako sam je podsticala i podržavala u svim željama i htenjima. Važno je da su ona i sin Marko srećni, a ja se već nekako snalazim. Sve se promeni. Odjednom ostanete sami, bez gnezda, ali to je život i to je normalno. Pitate me da li deci treba dati krila? Ja sam mojima, osim ogromne ljubavi, dala najšira i najlepša krila na svetu - rekla je Jelena, a prenosi "Stil".

 

 

makonda-tracker