jezivo iskustvo

"Bilo je čudno i odvratno!" Slavna glumica je imala samo 11 GODINA kad je morala da poljubi 30-godišnjeg Breda Pita

1

Danas je jedna od najvećih holivudskih zvezda, a na samom početku glumačke karijere doživela je traumatično iskustvo kog se nerado seća

foto: Youtube Printscreen, Movieclips
foto: Youtube Printscreen, Movieclips

Glumica Kirsten Danst (40) danas spada u najcenjenije u Holivudu i imala je priliku da sarađuje s najvećim imenima svetskog filma.

 

Mnogima je, međutim, i pored ostvarenja poput "Melanholije", "Marije Antoanete", "Spajdermena", "Malih žena" i drugih, prva asocijacija na popularnu glumicu film "Intervju s vampirom", koji je snimila kao 11-godišnjakinja.


Kultni film Nila Džordana premijerno je prikazan 1994. godine, a Kirsten Danst je, iako je bila devojčica, toliko oduševila svojim talentom da je nominovana za Zlatnog globusa na najbolju žensku sporednu ulogu.

 

1 / 4 Foto: Youtube Printscreen, Movieclips


Ipak, kada se glumica danas seti rada na ovom filmu, nije joj prijatno, a razlog je činjenica da je naterana da poljubi u usta Breda Pita. Glumac je u to vreme bio u tridesetim godinama, a Kirsten – još uvek dete – doživljavala ga je kao starijeg brata.

U tom trenutku sam bila mala devojčica, a on mi je bio kao brat – rekla je Kirsten u intervjuu za Vanity Fair pre godinu dana. – Bilo je vrlo čudno, iako je bilo samo ovlaš. Definitivno mi se to nije dopalo. Izuzev toga, na setu sam tretirana kao princeza.


Ovo nije bio prvi put da se Kirsten seća u javnosti ovog iskustva. Tako je jednom prilikom za Entertainment Tonight ispričala da joj je zaista smetao ovaj deo scenarija.

 

Kirsten Danst na koncertu  Elton John Live: Farewell from Dodger Stadium 2022. godine
Kirsten Danst na koncertu Elton John Live: Farewell from Dodger Stadium 2022. godinefoto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Mrzela sam to, mnogo. Bred mi je bio kao stariji brat na snimanju, to je kao da se ljubite s bratom. Ne znam. Bilo je čudno ljubiti starijeg momka. I to sam morala da ga poljubim u usta, pa je bilo odvratno – izjavila je tada glumica.

 

Često su proteklih godina mediji pisali o tome kako Kirsten ocenjuje poljubac s Pitom kao odvratan, a ona napominje da to jednostavno nije bilo prikladno njenim godinama.


Da, bilo je odvratno! Ostajem pri tome. Bilo bi jezivo da 11-godišnja devojčica kaže da joj je to odlično. Pomislili biste da nešto s tim detetom nije u redu – napomenula je glumica.
 

Ona je dodala i da joj je ovo iskustvo bilo toliko strašno da je prvi naredni poljubac imala godinama kasnije, sa 16 godina, ali i da su svi bili divni prema njoj na snimanju ovog filma.

 

Kirsten Danst na premijeri filma 'Moć psa' na BFI Filmskom festivalu u Londonu
Kirsten Danst na premijeri filma "Moć psa" na BFI Filmskom festivalu u Londonufoto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Kirsten Danst je profesionalna glumica od malih nogu. Kada je imala samo tri godine, radila je kao model u televizijskim reklamama, zahvaljujući svojim ugovorima s agencijama Ford Models i Elite Model Managment.

 

Potom se 1988. godine pojavila u emisiji Saturday Night Live u jednom skeču, a iste godine je debitovala na velikom platnu, u kratkom filmu Vudija Alena Oedipus Wrecks. Nakon toga je igrala u "Lomači taštine" 1990, gde joj je oca glumio Tom Henks, pojavila se u ostvarenju "Zvezdane staze: Sledeća generacija", a potom su usledile uloge u "Intervjuu s vampirom" i "Malim ženama", koje su najavile da je Holivud dobio novu veliku zvezdu.

 

 

makonda-tracker