ljubav i podrška za primer

Upoznali su se na iznenađujući način: Jelena Bačić Alimpić 27 godina uživa u braku sa čovekom svog života

0

Književnica Jelena Bačić Alimpić piše o ljubavi, a svi se pitaju ko je čovek koji je zauvek osvojio njeno srce

foto: G.A./ATA Images
foto: G.A./ATA Images

 

Nekadašnja voditeljka i poznata književnica Jelena Bačić-Alimpić vrlo retko priča o svojoj privatnosti, pa o njenom braku nije poznato mnogo toga, ali je ona jednom prilikom napravila izuzetak i podelila svoju neobičnu priču.


Jelena je decenijama u braku s Miroslavom Alimpićem, istražnim sudijom Višeg suda u Novom Sadu, s kojim ima dvoje dece – sina Marka i ćerku Dunju.

 

Nakon višedecenijske novinarke karijere i radu na radiju, u štampanim medijima i na televiziji, gde je stekla ogromnu popularnost i postala jedno od najprepoznatljivijih lica na našim prostorima, Jelena se osmelila da ispuni svoju davnašnju želju.

 

 

Ona je napisala svoj prvi roman "Ringišpil", koji je postigao veliki uspeh – prvo izdanje štampano je u 3.000 primeraka, da bi zbog ogromnog interesovanja on tokom naredne dve godine doživeo još 27 izdanja i postao najčitanija knjiga nekog domaćeg autora. Voditeljka se, nakon duge i uspešne karijere, zauvek oprostila od novinarstva i posvetila pisanju, a i kasnijim delima je nastavila da niže uspehe.


Najveća podrška joj je prilikom pisanja bio suprug Miroslav, kog je upoznala na njegovom radno mestu, kada je Jelena trebalo da se pojavila kao svedokinja na sudu.

 

 

Zbog obaveza, ona nije stigla na svedočenje, pa je Alimpić po nju poslao – policiju. Kako je pričala, bila j vrlo ljuta, ali je obavila svoju građansku dužnost, a ponovo ga je srela kad se iz Kanade vratila u Novi Sad. Miroslav ju je sutradan na posao poslao poruku u kojoj joj je poželeo srećan rad i ubrzo su počeli da se zabavljaju.

 

Malo je poznato da se par zakleo na večnu ljubav posle samo devet meseci zabavljanja.

 


Ne mislim da sam bila previše hrabra, a mislim da je on imao ludu sreću (smeh). Jednostavno, u ono vreme smo mislili da tako treba da postupimo i ta odluka je već 26 godina na snazi (smeh) – ispričala je Jelena u jednom intervjuu za Story.


Alimpići su 1994. godine dobili prvo dete – sina Marka, a šest godina kasnije i ćerku Dunju.

 

 

makonda-tracker