besramno

Stavio trofej na međunožje, a sad se pravda ovako: Golman Argentine dao "labav" razlog za besramno ponašanje u Kataru

0

Svojim ponašanjem poznati golman izazvao je burne reakcije ne samo protivničkog tima, već i svojih sunarodnika. 

foto: EPA / FRIEDEMANN VOGEL
foto: EPA / FRIEDEMANN VOGEL

Golman Argentine Emilijano Martinez odigrao je odlične utakmice i time oduševio mnoge navijače u samom finalu Mundijala.

 

Ipak, reklo bi se da je nakon svega što je uradio pokvario mišljenje o sebi, jer je uradio dve potpuno nedopustive stvari.

 

Naime, fudbalski svet  je ostao potpuno razočaran nesportskim ponašanjem na dodelji medalja gde je njegova selekcija uzela zlatnu medalju.

 

Naime, Martinez je trofej stavio na međunožje i time razljutio domaćina i podigao veliku buru.

 

Sada je i objasnio zbog čega je tako nešto uradio. Kako on kaže, isprovociran je od strane protivničkih navijača, fanova Francuske.

 

Emilijano Martinez na svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine
Emilijano Martinez na svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine foto: EPA / FRIEDEMANN VOGEL

- Uradio sam to jer su mi Francuzi zviždali. Ponos nema veze sa mnom. Patili smo dosta. Mislili smo da imamo kontrolu, ali su se oni vratili. Imali su čak i priliku da pobede na kraju. Na sreću, sprečio sam taj udarac. Ovo je momenat o kojem sam sanjao, jednostavno, nemam reči. Otišao sam jako mlad u Englesku i ovaj trofej bih posvetio svojoj porodici.

 

Da podsetimo, u finalu se odigrala prava lavovska borba između dva tima. Na kraju utakmice je bio nerešen rezultat, a nakon produžetaka i penala Argentina je uspela da eliminiše Francusku i osvoji prvo mesto i čuvenu "boginju". 

 

 

makonda-tracker