fudbal im je u krvi

Predviđali su da će biti najbolji ikad: Da li znate da je ovaj fudbaler srpskog porekla Mesijev rođak?

2

Fudbaleru srpskog porekla su mnogi predviđali sjajnu budućnost i poredili ga sa Mesijem i Ronaldom.

foto: EPA-EFE/Ronald Wittek
foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Lionel Mesi je jedan od najboljih fudbalera svih vremena i sasvim sigurno jedan od sportista o čijim će se uspesima dugo pričati.

 

Ali malo ko zna da je ne tako davno, jedan njegov rođak srpskog porekla bio čak okarakteristan kao bolji od Mesija i Ronalda, ali je njegova priča završila potpuno drugačije.

 

Da talenat nije uvek presudan, već da je potrebno dosta sreće potvrđuje upravo priča o fudbaleru Bojanu Krkiću. 

 

  • Predviđali su mu sjajnu fudbalsku karijeru

 

Španski internacionalac bio je poznat kao jedan od najboljih napadača u Evropi dok je još bio tinejdžer. Prošao je akademiju Barselone i debitovao u seniorskom timu Barselone sa 17 godina. Igrao je uz iskusne igrače Barse poput Ronaldinja, Samjuela Eta, Havijera Ernandeza i Lionela Mesija.

 

Međutim, nije do kraja iskazao svoj potencijal. 

 

Stvari su počele da se "raspadaju" još dok je bio u Barseloni dok se mučio da bude u prvoj postavi.  Kako je vreme prolazilo, Bojan je totalno pao u nemilost i Barsa ga je 2011. pustila u italijanski klub Romu, gde je proveo dve godine.

 

Završio je ponovo u Barseloni 2013. godine, ali je jednu sezonu proveo na pozajmici u Ajaksu pre nego što se ponovo vratio u Barsu.

 

Preko Stouk Sitija, Majnca, Alavesa i Montreal Impakta, Bojan je "završio" u japanskom klubu "Visel Kobe" u kojem je od 2021. godine.

 

- Sve je spremno za novu destinaciju. Uzbuđen sam na ovoj neverovatnoj ličnoj i profesionalnoj prilici. Jedva čekam da počnem - napisao je svojevremeno Krkić na društvenim mrežama.

  • Porodično stablo Mesija i Krkića

 

Bojana Krkića i  Lionela Mesija su dosta poredili svojevremeno, pa se niko nije iznenadio kada je otkriveno da su njih dvojica zapravo rođaci, uprkos činjenici da je Bojan Španac, a Mesi Argentinac.

 

Genealoško istraživanje koje je uradio Diari Segre 2011. godine utvrdilo je da je Bojan Mesijev rođak četvrtog kolena. Istraživanje je potvrdilo da su njih dvojica pra-pra-praunuci Marijana Pereza i Tereze Minget koji su se venčali 1846. godine.


Zapravo, Mesijev čukundeda i Krkićev čukundeda su rođena braća.

 

Mesijeva porodica jeste iz Argentine, ali vuče poreklo iz Katalonije. Tačnije njegova porodica je u 18. veku emigrirala uz Teruela u Poal.

 

Sa druge strane, Bojan Krkić katalonske korene vuče preko majke Marije Luiz Perez, koju je njegov otac Srbin Bojan Krkić upoznao kada se preselio u Španiju. Interesantno je da se i njegov otac bavio fudbalom te da je 1980-ih godina igrao  za OFK Beograd i Sutjesku iz Nikšića.

 

Da se vratimo na priču o srodstvu Mesija i Krkića: braća Ramon i Gonzal Ljobera Perez rođeni su u Poalu 1859. i 1868. godine. Prvi je prarođak Mesija, drugi Bojana.

 

Da su u krvnom srodstvu, potvrdio je jednom prilikom i Bojan Krkić

 

– Leo i ja smo zaista rođaci – odgovorio je Krkić kratko. 

 



 

 

 

 


 

makonda-tracker