sav novac sveta nije vratio taj ukus

"Kao dete sam voleo banane, ali nismo imali novca..." Bolno prisećanje Siniše Mihajlovića o siromaštvu u detinjstvu

0

Poznato je da je slavni fudbaler i fudbalski trener rastao u Vukovaru, gde je proveo mnogo srećnih trenutaka, ali život mu u tim prvim godinama nije bio idiličan

foto: EPA/THIERRY ROGE
foto: EPA/THIERRY ROGE

Kako javljaju italijanski mediji, legendarni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini posle višegodišnje borbe s leukemijom.


Prema pisanju italijanskog lista Gazeta Delo Sport, slavni Miha umro u bolnici u Italiji, okružen porodicom.


Iako nije voleo da priča o privatnom životu, o njegovom životu i odrastanju u Vukovaru je poznato mnogo detalja, a u retkim intervjuima Mihajlović je pričao o ovim danima.

 

Kako je povodom svog 50. rođendana ispričao za list koji je, sasvim slučajno, danas prvi javio tužne vesti o njegovom odlasku, život mu nije bio med i mleko u Jugoslaviji.


Danas živim dobro, ali znam kako je kada imate malo da jedete – ispričao je tada Siniša.

 

Siniša Mihajlović
foto: EPA PHOTO/SRDJAN SUKI

 

On se prisetio koliko je kao dete čeznuo za posebnom poslasticom – bananama.


Kao dete sam voleo banane, ali nismo imali novca. Majka mi je kupila jednu i morao sam da je podelim sa bratom. Jednom sam joj rekao da ću da kupim kamion banana kada se obogatim i da ću sve da ih pojedem – priznao je tada fudbaler.

 

Kako je istakao, fudbalska karijera omogućila mu je da se nikad više ne oseti gladnim, ali uprkos svemu – nijedan specijalitet nije nadmašio te banane iz detinjstva.

 

Siniša Mihajlović
foto: Bildbyran / Zuma Press / Profimedia


Danas idem u restorane i biram najbolja jela. Pijem dobra vina, ali ništa nikad neće nadmašiti ukus tih zalogaja banane. Zato mi ništa nije nedostajalo kod roditelja, a bogatstvo koje ću ostaviti svojoj deci nije ekonomsko, već su u pitanju vrednosti i učenja. Iskrenost, odanost, požrtvovanost... Moraće da se oznoje i prezime im neće biti dovoljno – istakao je Mihajlović.

 

1 / 6 Foto: PA PHOTO EPA/SRDJAN SUKI/ma/rc

 

makonda-tracker