tuga

"Bogatstvo koje ću ostaviti svojoj deci nije materijalno": Put Siniše Mihajlovića od teškog detinjstva do velikog uspeha

0

Proslavljeni fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini nakon duže borbe sa leukemijom.

foto: Bildbyran / Zuma Press / Profimedia
foto: Bildbyran / Zuma Press / Profimedia

Siniša Mihajlović nije uspeo da se izbori sa opakom bolešću, uprkos svim naporima koji su uloženi. Poslednja od informacija koja je uznemirila javnost je da mu se stanje pogoršalo, a svet je upravo obišla vest i o njegovom odlasku.

 

Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag u svetu fudbala, a svojom pojavom i energijom je plenio uvek i svuda. O svom teškom detinjstvu je često pričao tokom karijere, a zbog toga su ga mnogi još više voleli.

- Kao dete sam voleo banane, ali nismo imali novca. Majka mi je kupila jednu i morao sam da je podelim sa bratom. Danas idem u restorane i biram najbolja jela, ali ništa ne može da nadmaši ukus te banane. Bogatstvo koje ću ostaviti svojoj deci nije materijalno, u pitanju su vrednosti i učenja - ispričao je jednom prilikom o siromaštvu u kom je živeo.

 

Iza sebe je ostavio suprugu i šestoro dece, a sa svojom Arijanom je čekao i sedmo dete, koje su nažalost izgubili.

 

1 / 11 Foto: EPA/GIORGIO BENVENUTI

 

- Pre nešto više od godinu dana Arijana i ja smo čekali jioš jedno dete. Nažalost, trudnoća je bila prekinuta. Imati bebu sa 50 godina, na neki način, lili kao da je prvi put. Moja žena pati zbog toga, vidim to. Noću, pre spavanja, ta misao se uvek pojavi - rekao je tada.

 

Siniša Mihajlović
foto: Instagram

Ostaće upamćen i po tome kako je vodio svoj klub iz bolničke postelje, borio se do poslednjeg trenutka, ali ipak nije uspeo da pobedi u životnoj utakmici.

 

Jednom prilikom je otkrio i da ima jednu neostvarenu želju, koju, nažalost, nikad nije uspeo da ostvari.

 

Siniša Mihajlović
foto: ANDREA SPINELLI / ALAMY / ALAMY / PROFIMEDIA

- Voleo bih da mogu još jednom da zagrlim pokojnog oca, koji je u mom odsustvu , u 69. godini, preminuo od raka pluća. S druge strane majka me i dalje gleda istim pogledom kao kad sam bio mali. Ona ne govori italijanski, moja deca malo znaju srpski, ali svaki put kada nas poseti u Rimu, vidim poglede među njima i shvatam da su reči nepotrebne za ljubav - izjavio je on.

 

Siniša Mihajlović se večno preselio tamo gde su sve druge legende, na nebu, a ovde će ostati upamćen kao veliki majstor slobodnih udaraca kojima je mnogo puta donosio pobede Sampdoriji, Laciju i Interu, gde je nastupao kao igrač.

 

 

makonda-tracker