autentična

Pamtimo je kao Savku iz "Srećnih ljudi": Gde je i kako danas izgleda Aleksandra Nikolić? (FOTO)

0

Serija "Srećni ljudi" jedna je od omiljenih na ovim prostorima.

foto: Youtube Printscrenn/Grim Reaper
foto: Youtube Printscrenn/Grim Reaper

Serija "Srećni ljudi" je jedna od najpoznatijih i najvoljenih televizijskih ostvarenja na ovim prostorima.

 

Ova serija je u periodu od 1993. do 1996. godine kada je bila emitovana na malim ekranima pobrala sve simpatije gledalaca, koji su uvek željno iščekivali nove epizode kako bi videli šta će se desiti sa porodicom Golubović, ali i sa svim ostalim likovima koji su se pojavili u seriji.

 

Kako to obično biva, nekada naizgled male uloge u seriji obeleže nekog glumca za čitav život, a tako je bilo i sa ulogom Savke koju je maeastralno odglumila Aleksandra Nikolić.

 

Svi smo je zapamtili po ulozi džangrizave vlasnice kafane Savke Lopčević Ilić, koja je bila strah i trepet za svog supruga Radojicu, kojeg je u seriji glumio Milenko Pavlović.

 

Iako je od ove serije i uloge Savke prošlo 30 godina, gledaoci Aleksandru Nikolić uglavnom pamte po ovoj seriji.

Aleksandra Nikolić
foto: Printscreen/Youtube/Top Racoon

 

Ipak, njeno glumačko umeće je mnogo više od jedne uloge. 

 

Aleksandra Nikolić rođena je u Somboru 1954. godine, a Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu je završila u klasi profesora Milenka Maričića.

 

Njena karijera broji više desetine uloga u različitim formatima, a samo neki od njih su u ostvarenjima"Gore-dole", "Ulica lipa", "Hasanaginica", "Mister dolar", "Neko me ipak čeka", a poslednjih godina smo je gledali u serijama "Jutro će promeniti sve" i "Igra sudbine".

Aleksandra Nikolić
foto: Zorana Jevtić

 

Aleksandra je od 1980. godine članica Narodnog pozorišta u Beogradu u kojem ima status prvakinje.

 

Još jedna potvrda koliko vredi stigla je pre nekoliko dana, kada je povodom Dana Narodnog pozorišta, dobila "Pečat za doprinos radu matične kuće".

 

Interesantno je da joj je priznanje uručio upravnik Bule Goncić, sa kojim je igrala upravo u seriji "Srećni ljudi" 1993. godine, kada je on igrao ulogu iluzioniste Čarlija. 

 

 

makonda-tracker