uz njih su odrastale generacije

Prošlo je SKORO 30 GODINA: Kako danas izgleda i čime se bavi NECINA UČITELJICA iz serije Srećni ljudi?

0

Godine su prošle, a seriju smo do nedavno mogli da gledamo na malim tv ekranima

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Kultna serija "Srećni ljudi" prvi put se na malim ekranima emitovala pre punih 28 godina. Mnoge replike se i danas mogu čuti, a gotovo da ne postoji osoba koja nije večeri provodila uz Necu i njegovu porodicu.

 

Osim njegovog oca Vukašina, majke i baka Riske veliku ulogu u seriji je imala je i Necina učiteljica, čiji je lik tumačila Ljiljana Đurić. 

 

Njena rečenica "Deco, ovo nije smešno" spada u red kultnih, a mnogi kritičari su Ljiljanu pohvalili zbog sjajnog prikaza stroge učiteljice čije fasade padaju kada je dodirnu životne priče njenih učenika.

 

Neca
Necafoto: Screenshot

Gostujući  u jednoj emisiji, Đurićeva je iznenadila mnoge činjenicom koliko se malo promenila u periodu od 28 godina.

 

- U Šapcu sam odigrala jednu od mojih nadražih uloga. Ova uloga nije važna jer sam ja dobila tri različite nagrade na tri različita festivala, ona je doživela debakl u Sarajevu, zbog privatnih svađa među glumcima. Ali tad sam ja odrasla - ispričala je glumica u emisiji "Naši ljudi".

 

Ljiljana Đurić
Ljiljana Đurićfoto: Youtube Printscreen

 

- Mislim da je to prekretnica u mom životu. U predstavi postoji monolog koji traje 7-8 minuta. Ja sam bukvalno potrgala haljinu sa sebe. Sela i pustila onako da mi noge vise sa bine, zaplakala se i rekla ljudi ja se ne zovem Sibina Zlatić, meni je ime Ljiljana Đurić. U sali je nastao tajac. Prolomio se takav aplauz. Mislim da je i publika shvatila da se tad dogodilo nešto što se ne događa svaki dan. I tada sam shvatila da sam ja razumela samu sebe i potrebu zašto se bavim ovim poslom.

 

Neca je takođe pošao svojim putem, danas je zreo odrastao čovek koji ima svoju porodicu i uživa u svim čarima života. Često odlazi na reku gde provodi vreme sa svojim najdražima. 

 

 

makonda-tracker