Da ti srce pukne

"U bolnici su se rasplakali kad su čuli šta sam joj obećala": Merimina ćerka nije uspela da ispuni obećanje dato majci

0

Merima Njegomir bi danas proslavila 69. rođendan, a njena ćerka se sa velikim bolom u srcu prisetla kako su ga obeležile prošle godine. Da tuga bude veća, sve se desilo samo 11 dana pre nego što nas je naša slavna pevačica zauvek napustila. 


 

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Merima, koja je oduvek važila za jednu od omiljenih domaćih pevačica, napustila nas je pre nešto manje od godinu dana, 20. novembra prošle godine. Da je živa, legendarna umetnica bi danas proslavila svoj 69. rođendan. A njena ćerka Ljubica je ispričala kako je izgledao prošli rođendan njene majke, kada se već uveliko borila sa opakom bolešću.

 

 

Za svaki njen rođendan smo porodično išli u jedan restoran, donela bih tortu i to je bila tradicija. Obožavala je da duva svećice sa unucima. Bila je dete u duši, uživala je u takvim trenucima - ispričala je Ljubica. 

 

Za njen, ispostaviće se, poslednji rođendan, mama i ćerka su ponovile tradiciju sa tortom, ali ne baš kao prethodnih godina, pošto je Merima tada najviše vremena provodila u bolnici.  

 

- Pre nego što smo taj dan krenule u bolnicu, donela sam joj parče torte i stavila svećicu da duva. Nije htela, ali sam je ipak nekako nagovorila - seća se poslednjih majčinih dana ćerka Ljubica. 

 

Ljubica je zatim u bolnici obećala majci nešto što je medicinsku sestru i lekarsko osoblje dovelo do suza.  

 

Merima Njegomir
foto: Damir Dervišagić

- Rekla sam mami da ćemo sledeće godine napraviti veliku žurku kada ozdravi. Posle smo pričale i čula sam da se jedna medicinska sestra rasplakala. Nisam tada bila svesna zbog čega - priča Ljubica, koja u tom trenutuku nije mogla da zna da će joj majka preminuti samo 11 dana nakon što su proslavile njen rođendan. 

 

Ljubica i dan danas ne može da preboli majčin odlazak pošto, kako kaže, to su rane koje ne zaceljuju. 

 

Merima Njegomir
foto: Facebook Printscreen

- I dalje mi ne ulazi u glavu da se sve to desilo. Jurila sam kao sumanuta na sve strane da ona ozdravi. Ali učite da živite sa tim, no bol nikada ne prolazi. Isto me boli kao to jutro. Kada bih zastala i razmislila, verovatno bih pukla, ali živim. Ona ne bi volela da je drugačije - sa velikim bolom u srcu rekla je Merimina ćerka. 

 

 

 

 

 

makonda-tracker