potresno

Deda joj je počinio samoubistvo, a istu sudbinu je doživeo i otac: Glumica Jovana Stojiljković je preživela 3 tragedije

2

Mlada perspektivna glumica preživela je velike porodične tragedije, ali je to nije sprečilo da nastavi da se lavovski bori za svoje snove 

 

foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Glumica Jovana Stojiljković naporno je radila u proteklih nekoliko godina kako bi počela da živi svoje snove. Ona je postala deo velikog projekta, a danas se sa kolegama pojavila na konferencija za medije povodom najave premijere filma "Vera", reditelja Nedeljka Kovačića.

 

Melodramski retro-triler “Vera” inspirisan je istinitom pričom o Veri Pešić, višestrukoj špijunki iz vremena Drugog svetskog rata, ženi koju su zvali “srpska Mata Hari”.

 

 

Ovaj film bi premijerno u našim bioskopima trebao da bude prikazan 10. novembra.

 

Naslovnu ulogu tumači Jovana Stojiljković, a partneri su joj Petar Zekavica, Viktor Savić, Nikola Kojo, Tihomir Stanić, Vuk Kostić i Aleksandar Srećković.

 

Jovana je naša mlada i perspektivna glumica, koja se uprkos teškim tragedijama kroz koje je prošla potrudila da svojim radom i trudom izgradi zavidnu glumačku karijeru. 

 

Jovana Stojiljković
foto: Damir Dervišagić

 

Nju je kroz generacije pratila serija samoubistava, a ono koje je potreslo celu javnost desilo se 2000. godine.

 

Pre 22 godine, 11. aprila, nekadašnji ministar policije Vlajko Stojiljković izvršio je samoubistvo na stepeništu Savezne skupštine. Vlajko je bio Jovanin deda.Dva dana kasnije je preminuo od posledica ranjavanja u Urgentnom centru u Beogradu.

 

 

Godinama pre ove tragedije samoubistvo je počinila Vlajkova supruga Jelisaveta. Potom i njegov sin Vladimir, otac Jovane Stojiljković.

 

Kako su mediji tada preneli, Jelisaveta je sebi oduzela život u podrumu stambene zgrade u Požarevcu, gde su tada živeli. Ona je učestvovala je u političkom životu, iz kog se povukla kada je osetila da ima psihičke probleme.

 

Vlajkov sin, Jovanin otac, ubio se 2004. u svom stanu na Bulevaru Mihaila Pupina na Novom Beogradu. Nakon toga, praktično, od cele porodice ostali su živi Vladimirova sestra Sandra, ćerka Vlajka Stoiljkovića, i Vlajkova unuka Jovana.

 

 

 

makonda-tracker