da li ste znali?

Neobična životna priča Raše Bukvića: Zbog bivše supruge je ostavio Holivud i vratio se u Srbiju

0

On nas je osvojio brojnim ulogama, a među poslednjim maestralno izvedenim je rola u popularnoj seriji Besa, koja je oduševila publiku.

foto: Youtube/printscreen
foto: Youtube/printscreen

Radivoje Raša Bukvić nije samo popularan kao Uroš Perić iz serije Besa, koja je postala veliki hit poslednje decenije, on nas je najpre osvojio zapaženom ulogom u seriji Stižu dolari. Tada je tumačio Danila, studenta i momka Maje Ljutić.

 

Nakon prve zapažene uloge u Srbiji, rešio je da se oproba i u Holivudu i tada kreće čudesan put Raše Bukvića, jednog od najtalentovanijih domaćih glumaca. 

Raša je rođen u Somboru 1979. godine, a odmah nakon završetka studija je dobio ulogu Danila koja mu je posle omogućila da otputuje u Francusku i oproba se tamo kao glumac.

 

Spisak zapaženih uloga u Francuskoj i Holivudu je dugačak, a najpoplarnija ostvarenja su A Good Day to Die Hard (2013), The Transporter Refuelled (2015), Taken (2008).

- Prilično rano znao sam šta želim. Još u trećem razredu gimnazije zapitao sam se gde vidim sebe za deset godina. Čim sam vizualizovao svoju budućnost, bilo mi je jasno šta treba da radim. Svaki put kad bih se našao na raskrsnici zagledao bih se u tu sliku i tačno znao kako dalje. To mi je mnogo pomoglo, inače bih bio izgubljen kao guska u magli. I dalje dosledno koračam tom davno zamišljenom stazom - rekao je jednom prilikom za Hello.

Ipak, Raši je ljubav iznad svega, pa je tada zbog supruge Marije i sina Danila, stopirao svoju holivudsku karijeru i vratio se u Srbiju. On je bio u braku pet godina sa 12 godina mlađom koleginicom Marijom Bergam, koja je nedavno dobila ćerku sa svojim novim suprugom.

- Mariju sam prvi put video na generalnoj probi predstave “Gospođa Olga” u Narodnom pozorištu u Somboru. Ispostavilo se da nam je Biljana Mašić oboma bila profesorka i dogovorili smo se da se sutradan vidimo na kafi. Taj naš susret je, u stvari, bio značajan. Na njemu sam stekao dobar predosećaj, da je ona osoba koja zna kuda ide - rekao je Raša svojevremeno.

 

Upravo zbog Marije i sina Danila, Raša se 2007. vratio u Srbiju. Kako je sam rekao, želeo je da njegov sin odrasta uz baku i deku.

 

- Ko sam ja da im oduzimam ulogu koju fantastično rade? -  rekao je tad.

 

 

makonda-tracker