da li se sećate nje?

Zavela je Al Paćina i Čolu, a pričalo se i da je "rasturila" Bijelo dugme: Kako danas izgleda prva starleta Jugoslavije?

4

Nju mnogi nazivaju prvom jugoslovenskom starletom, a pred njom su padali na kolena mnogi poznati muškarci.

foto: Instagram/printscreen
foto: Instagram/printscreen

Prva starleta koja je postala medijski popularna na prostoru bivše Jugoslavije bila je Dijana Bećirović rodom iz malog sela Lukavac kod Tuzle. Gimnaziju i Fakultet političkih nauka završila je u Sarajevu, a potom se preselila u Italiju.

 

Ona je svoju karijeru modela počela sa svega 14 godina i vrlo brzo postala jedna od glavnih tema u Jugoslaviji osamdesetih godina. Kasnije je gradila karijeru kao novinar. Uradila je intervjuje s dvojicom papa, poznatim sportistima i političarima, a poslednji intervju fozač Formule 1 Ajrton Sena navodno je dao njoj.

Poznato je i da se svojevremeno slikala za časopis Start, ali i za Plejboj. Bila je prepoznatljiva zbog svoje specifične lepote, a  njenom šarmu nisu mnogi odoleli. Među najzvučnijim imenima poznatih muškaraca koji je zavela, bili su i Al Paćino, Goran Bregović, Zdravko Čolić, ali i Mik Džeger.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana Niven (@diananiven)

- Svi su padali pred Majklom Korleoneom, ali ne i ja. Nije bio moj tip. Al Paćina sam upoznala kada je sa Frensisom Fordom Kopolom snimao Kuma. Izlazili smo, ali je on bio večito napet i uvek u paranoji od paparaca. Redovno u strahu da će ga uhvatiti. Moj zadatak je da muškarca napravim muškarcem, a njegov da mene napravi ženom. To nisam osećala kod Paćina, već samo njegov ključali ego - rekla je jednom prilikom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana Niven (@diananiven)

Arnold Švarceneger otvoreno joj se nabacivao, a jednom je ispričala i da su je optužili da je rasturila Bijelo dugme.

 

- Živela sam u Milanu i družila se s Vladom Pravdićem, klavijaturistom “dugmića”. Bio je zaljubljen u mene, ali odjedanput se pojavio Goran Bregović. A kad Goran nešto hoće, onda to i dobije. I tu je krenuo sukob dvojice članova benda. A da li me je Goran ukrao od Vlade? Pa jeste - izjavila je svojevremeno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana Niven (@diananiven)

Zanimljivo je i da se slavni Niki Lauda tukao zbog nje, udvarao joj se i Kevin Kostner, a kako je sama rekla pričala je sa papom Pavlom II iako je bila “pijana i u miniću”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana Niven (@diananiven)

Dijana danas ima 60 godina i živi u Los Anđelesu. U međuvremenu je završila American Film Institute i radila je kao producentkinja na nekim holivudskim filmovima.

 

 

makonda-tracker