radost

Mirjana Karanović postala baka: Devojčici dali staro slovensko ime koje ima veoma jako značenje (FOTO)

2

Naša poznata glumica Mirjana Karanović nema svoje dece, ali su za nju deca njenih bliskih rođaka njena deca 

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Čuvena glumica Mirjana Karanović jedna je od najuspešnijih glumica na srpskom glumačkom nebu.

 

Iako se nikada nije udavala i nema svoje dece ona svim srcem uživa u ljubavi koju joj pružaju deca njenih bliskih rođaka. Svoje osećanje ponosa Mirjana je ovog puta podelila sa pratiocima na društvenim mrežama.

 

 

Naime, njena porodica postala je bogatija za još jednog člana. Tim povodom ona je postavila fotografiju preslatke bebice, a opis je raznežio mnoge:

 

Rodila se Vida!! Moja unuka! Lepa Vida!! - napisala je ona.

 

Vida je varijanta imena Vidoslаvа. U pitanju je staro slovensko ime. Izvodi poreklo od osnove “videti” (vidak). Postoji mogućnost međusobnog prožimanja ovih imena sa imenima nastalim iz latinskog “vita” u značenju “život”.

 

Odmah su počele da se nižu čestitke, a Mira je svima strpljivo odgovarala na poruke.

 

Jednom prilikom Mirjana je otvoreno govorila i o tome zašto se nikada nije udala i rodila decu. 

 

 

- Meni se brak nije desio, samo neke velike ljubavi, iz njih nisu nastala deca. Nikad nisam ispitivala zašto je tako - kazala je Mira Karanović.

 

- Prosto nisam osećala da je to prioritet, da je to nešto najvažnije u životu. I evo sad kako se više govori o pravu na izbor... To nije bunt. Dete bi trebalo da ima porodicu, oca i majku - dodala je glumica.

 

Osim toga ona je sa javnošću podelila i neke druge muke koje su je mučile godinama tokom života, a zbog koji je imala i mnoge prepreke i blokade u životu.

 

Mirjana Karanović
foto: Zorana Jevtić

 

- Za mene, kao i za mnoge ljude, postoji strah od odlaska. Mislim da ga nosimo od detinjstva, strah da će nas ostaviti roditelji, a kasnije i neki drugi ljudi do kojih nam je stalo. Različiti strahovi utiču na naše ponašanje i potrebno je mnogo samosvesti i rada kako bismo sprečili da strahovi kontrolišu naše živote. Nekada su mi bili potrebni meseci da prebrodim raskid ili nešto loše što mi se desilo, a danas prepreke savladam za jedan dan - rekla je za domaće medije Mira jednom prilikom.

 

 

 

 

 

makonda-tracker