prvi put javno

"Bilo bi lepo da više ne osećam BOL": Zvezda "Igre prestola" progovorila o traumatičnom odnosu sa ocem

0

Mejsi Vilijams otkrila koliko štete joj je naneo toksični odnos koji je imala sa ocem.

foto: Stills Press / Alamy / Alamy / Profimedia
foto: Stills Press / Alamy / Alamy / Profimedia

Zvezda serije "Igra prestola" Mejsi Vilijams (25) iskreno je po prvi put u javnosti govorila o svom odrastanju i periodu pre nego što je stekla slavu kao Arija Stark u pomenutoj seriji sa samo 12 godina.

 

Mejsi je odrasla sa majkom u Hilari i troje braće i sestara, Džejmskom, Bet i Tedom, a sada je po prvi put otkrila u kakvom odnosu je bila sa ocem.

 

 

Ona je gostovala u popuarnom podkastu kod Fearne Kotona kojem je otkrila da je njena majka pobegla od njenog oca kada je ona imala samo 4 meseca.

 

Glumica je pričala o traumatičnim stvarima koje je doživela tokom detinjstva, zbog čega je prekinula kontakt sa ocem kada je imala osam godina.

 

Ona je rekla da je prošla kroz mnogo boli i straha u svom ranom detinjstvu. U tom periodu ona zapravo nije shvatala da je ponašanje kojem je bila izložena bilo pogrešno.

 

 

Uplakana je rekla:

 

- Ja sam kao malo dete, sa nekih osam godina imala traumatičan odnos sa svojim ocem. I ne želim da ulazim previše u to jer to utiče na mene, moju braću i sestre, na celu porodicu.

 

Taj događaj kako je rekla "progutao" je veliki deo njenog detinjstva. Od kada zna za sebe ona ima problem sa spavanjem.

 

- Mnoge traumatične stvari koje su se dešavale bile su pogrešne, ali ja to tada nisam shvatila. Ali jedno sam znala... Gledala sam drugu decu i pitala se kako ne razumeju moj bol i strah... Odakle im tolika radost, kada će to meni doći?

 

Mejsi je u suzama takođe ispričala i da je osetila da će se te noći nešto loše dogoditi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by British GQ (@britishgq)

 

- Imala sam taj neki zloslutni osećaj i nisam znala kako da ga se rešim - rekla je.

 

Ona je naglasila da postoje periodi u životu, a naročito u detinjstvu koji su presudni za to šta ćete i kakvi ćete biti kasnije.

 

Mejsi je rekla da su se stvari promenile kada ju je učiteljica pitala šta nije u redu u školi, da li ima neki problem, a tada je počela da govori o svom životu kod kuće.

 

- Kada sam imala oko osam godina desio se prilično složen niz događaja, zbog kojih sam se u školi mučila - rekla je.

 

 

- Učiteljica me je odvela u sobu za osoblje i pitala da li sam gladna, a ja sam samo rekla "da". Pitala me je da li sam doručkovala, rekla sam "ne", na pitanje zašto, rekla sam "jednostavno nismo doručkovali".

 

Njena majka je uskoro došla u školu i povela je kući. To je bio prvi trenutak kada su sve karte bila postavljene na sto, nije više bilo tajni.

 

Ipak, Mejsi nije mogla da razume zašto ona nema oca, zbog toga je bila drugačija od ostalih.

 

- Svađala sam se sa njom, govorila sam joj da ona želi da me odvoji od tate.

 

Dok je dalje objašnjavala svoj odnos sa ocem, Vilijamsova je rekla da se oseća kao da je „na neki način bila indoktrinirana“.

 

 

- Mislim da sam zato opsednut kultovima. Ceo moj svet se prevrnuo naglavačke. Nisu se zbog mene loše stvari dešavale kada sam bila dete. Osećala sam da nešto nije u redu sa mnom ili nama jer smo sve vreme radili mnogo stvari pogrešno, što je bio navodni razlog zašto smo bili maltretirani.

 

Glumica o ocu danas govori sa više razumevanja. Kaže da, kada napravi korak unazad i sagleda objektivnije, da je više zainteresovana o tome šta se njemu dogodilo da postane takav.

 

- Šta mu se dogodilo kao detetu? Da li je kidao noge bubama kao mali ili je prosto naučio tako da se ponaša? Bio bi fascinantan dokumentarac o njemu i to je to, tako se osećam kada je on u pitanju. Lepo je više ne osećati lični bol zbog svega - zaključila je Vilijamsova je i ovaj put podsetila na svoju borbu za mentalno zdravlje, uključujući suočavanje sa depresijom i niskim samopouzdanjem.

 

 

makonda-tracker