iskrena

Nataša Bekvalac poslala snažnu poruku Prajdu: Ovako je lepa Novosađanka podržala pripadnike LGBT populacije (FOTO)

4

Novosadska barbika, kako je mnogi nazivaju, godinama je uz pripadnike LGBT populacije

foto: Instagram
foto: Instagram

Nataša Bekvalac je i ove godine bila među onima koji su svim srcem podržali sve one ljude koji žele da ostavare svoja prava i žive jedan normalan, prihvatljiv društveni život.

 

Ona je nastupila na manifestaciji koja je upriličena povodom Evroprajda, a potom je na društvenim mrežama podelila poruke, koje su mnogima bile trn u oku.

 

 

Kuma prajda, kako je mnogi zovu, imala je odgovor na svaki negativan komentar, a silno je i svim srcem danas bila uz sve one koji su uprkos lošim vremenskim prilikama bili na ulicama Beograda, kako bi prošetali i podržali Paradu ponosa. 

 

Ona je na svom Instgram storiju podelila prošlogodišnje fotografije uz emotivni opis:

 

- Ljubav je ljubav i Ljubav je moja religija.

 

Nataša Bekvalac
foto: Instagram

 

Nataša je pre samo nekoliko dana izazvala pravu buru na društvenim mrežama nakon što je podelila fotografije sa koleginicom Sarom Jo. Na njima su dve umetnice bile nage, a one su del Miloša Nadaždina i predstavljene su javnosti na izložbi u okviru Evroprajda.

 

- U novoj biblijskoj metafori dovode čuvari javnog morala bludnicu pred Isusa, ne bi li je on kaznio kamenom u glavu. No, ni Isus ne kažnjava. Već misli srcem i glavom, i kroz ljubav odgovara u mojoj parafrazi: "Ko nije grešan neka kazni grešnicu"! Niko se od sudija kazne, a ni kamena latio nije. Isus dalje kaže: "Budite mudri kao zmije, bezazleni kao golubovi!". Kako smo do toga došli? Da možeš biti zmija i bezazlena u isto vreme? Suština je, izgleda da stradamo i kao mudri i kao bezazleni, ali i kao grešni. Nikad osuda nije bila u igri. U stradanju iz pokajanja je spas. Ne u osudi, mržnji, kazni i zabrani drugog - navela je Nataša tada.

 

Nataša Bekvalac
foto: Instagram

 

- Zašto ponos je isto pitanje kao i Zašto spas. Zar ponos nije u osnovi svakog spasenja? Ponosna sam jer sam se spasila. A, kako sam se spasila? Eh, sad. To je već filozofija mog života. Moja filozofija života i spasenja leti na krilima ljubavi. A, šta je ljubav nego Bog? Nije kriva Eva, ni zmija, a ni Adam. Zmija uostalom nije žena. Zmija je prerušeni Lucifer koji je za sobom u greh povukao čoveka. Je li Adam čovek? A, Eva? Ko je poverovao zmiji, a ko je zbog tog lakoverstva najviše na Zemlji platio? Nego, šta je greh? Nabrajanje deset Božijih zapovesti? Možda je jedini greh negirati ljubav. Ipak je sve nas Bog, s ljubavlju, stvorio - dodala je tom prilikom Bekvalčeva.

 

 

 

makonda-tracker