novi kraljevski par

Iza sebe imaju brakove, vezu su krili do zadnjeg dana: Venčali se bugarska prineza i jordanski princ (FOTO)

0

Kraljevsko venčanje održano je prošlog vikenda između španskog plemića i rođaka jordanskog kralja Abdulaha Drugog.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Mirjam Ungria Lopez postala je deo jordanske kraljevske porodice. Ona se prošlog vikenda udala za princa Gazija bin Muhameda, bliskog rođaka jordanskog kralja Abdulaha II.

 

Ceremonija je upriličena u Regadan palati u subotu 3. septembra.

 

Njih dvoje se nisu pojavljivali zajedno u javnosti, pa mnogi nisu znali da među njima postoji veza zbog čega je ovo venčanje bilo veliko iznenađenje.

 

 

Kraljevskom hašemitskom dvor je saopštio da je svadba održana u prisustvu kralja Abdulaha II, a osim njega ceremoniji su prisustvovali i princ El Hasan i princ Talal.

 

- Kraljevski hašemitski dvor ovom prilikom upućuje iskrene čestitke njegovom veličanstvu i kraljevskim visočanstvima princu Gaziju i princezi Mirijam Gazi želi doživotnu sreću.

 

 

Uz saopštenje oni su objavili i portret mladenaca koji stoje sa stoje sa kraljem Abdulahom.

 

Dona Mirjama Ugria Lopez je rođena u španskoj plemićkoj porodici, Mirjam je nastalo od tokom njenog prvog braka sa bugarskim princom Kardamom.

 

Ona iz tog braka ima dva sina, princa Borisa i princa Beltrana. Kardam je umro 2015. godine nakon što je godinu dana bio u komi, a Noris je došao na njegovo mesto na bugarskom tronu.

 

 

Kao član kraljevske porodice, princeza Mirjam je radila kao dizajner nakita, i napravila je svoju liniju nakita koju je nazvala Mdeu, što je skraćenica od Mirjam de Ungria.

 

Princ Grazi je takođe ranije bio oženjen. On je oženio Arej Zavavi 1997. godine i sa njom ima četvoro dece: princezu Tasnem, princa Abdulaha, princa Jenaha i princa Salsabela.

 

 

makonda-tracker