uradio je to iz anksioznosti

"Posle tih reči 1998. pala sam u tešku depresiju": Monika Levinski više od 2 decenije od afere koja ju je obeležila

0

Prošlo je dosta vremena od jedne od najpoznatijih afera koja je uzdrmala svet, a njen život zauvek obeležila.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Afera Bil Klinton i Monika Levinski je i dalje interesantna široj javnosti, a žena koja je prošla golgotu i brojna vređanja, sve je izdržala hrabro i, čini se, vratila se jača nego ikad.

 

Bil Klinton će ostati upamćen kao predsednik koji je napustio funkciju predsednika kad je imao 65 odsto podrške, popularniji od njega je bio samo Truman. Od Monike se očekivalo da nestane i pati, međutim ona to sebi nije dopustila.

I dok je ona o svom iskustvu često govorila, Klinton je samo jednom govorio o tome i to prošle godine kada je otkrio zašto je ušao u takav odnos.

 

- Uradio sam to da bih nekako prevazišao svoju anksiozonost. Bio sam pod velikim pritiskom, a ta afera pomogla mi je da se suočim sa razočaranjima i životnim strahovima. Svako od nas nosi neki svoj teret u životu i nekad uradimo stvari koje ne bi trebalo da radimo. Bilo je užasno to što sam uradio - rekao je Bil u jednom dokumentarcu.

Mediji su bili nemilosrdni, pa su tako Moniku nazvali "debela ljubavnica", a ona se nakon afere posvetila dizajniranju torbica i promovisanju preparata za mršavljenje. 

Monika je o linču koji je doživljavala nakon afere otvoreno govorila. Mnogo je nadimaka ponela od devedesetih godina prošlog veka, svaki sramniji od prethodnog - zvali su je "debela", "ku*va", "Big Mek", "prasica", ali jedan ju je najviše zaboleo - glasi ""Nije za ženidbu".

 

Taj opis, "nije za ženidbu", kaže Monika u razgovoru sa novinarima časopisa "The Cut", najviše ju je boleo.

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

- Uvek je postojalo zrnce sumnje u meni da bi to moglo da bude istina. Sećam se kada sam prvi put to čula, bila je 1998. godina. Posle tih reči, pala sam u tešku depresiju - rekla je tada Monika.

 

Monika Levinski se odselila u Englesku, završila je psihologiju i jako je aktivna u borbi protiv nasilja, naročito je fokusirana na  internet nasilje.

 

 

makonda-tracker