tako se to radi!

Kad drugi ne smeju – tu je on! 4 stvari kojima je Milan Marić zauvek kupio naša srca

1

Popularni glumac jedan je od najtalentovanijih na srpskoj sceni, a dobro je poznato i da je veliki miljenik publike. To mu, međutim, nije pošlo za rukom samo zbog maestralno odigranih uloga...

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Glumac Milan Marić (32) spada u najuspešnije domaće glumce i ne prestaje da niže uloge o kojima priča region, a oduševio je i Evropu.


Od završetka studija, on nastupa u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a igrao je i u Beogradskom dramskom pozorištu, Ateljeu 212, Bitef teatru... Najšira publika ga zna po njegovom radu na najuspešnijim filmovima i serijama, među kojima su "Državni službenik", "Besa", "Porodica", "Žmurke" i, naravno, nezaobilazni "Toma".

 

Glumac je, iako ne može da se pohvali glasom kakav je imao legendarni Toma Zdravković, niti čak fizički liči na njega, tako uradio svoj posao u ovom filmu da je čak i Goca Zdravković, supruga slavnog pevača, rekla da je Marić bio "99 odsto Toma u filmu", a ovo ostvarenje postalo je jedno od najuspešnijih u istoriji naše kinematografije. Nakon što je briljirao u ruskom "Dovlatovu", 2018. godine je na Berlinalu proglašen "Evropskom zvezdom u usponu", a to je samo delić njegovih usepha.

 

1 / 8 Foto: Antonio Anhel/ATA images


I, dok čekamo da vidimo šta nam je još Milan Marić pripremio, vredi napomenuti da je on mnogo više od glumca – on je čovek koji koristi svoj uticaj i popularnost da skrene pažnju na važna pitanja. Ovo su samo neke od situacija u kojima je glumac stao na pravu stranu i svojim primerom pokazao da javni posao podrazumeva mnogo više od obavljanja radnih zadataka.


U jeku antivakserske kampanje tokom pandemije virusa korona, Milan Marić se našao u "okršaju" s doktorkom Jovanom Stojković, koja je poznata po iznošenju stavova protiv vakcinacije protiv kovida. Glumac je, naime, otkrio da su se snimanju serije "Besa" koleginica Milica Gojković i on zarazili nekim vrtićkim oboljenjem od dečaka koji im je igrao sina, što je Jovana Stojković podelila uz komentar "Vakcinisani". On je, međutim, imao spreman odgovor.

 

1. Dete nikoga nije zarazilo koronom, nego bakterijom koju je pokupio u vrtiću. 2. "Zarazio" je samo nas dvoje jer je sa nama provodio najviše vremena. 3. Ne zloupotrebljavajte decu kako biste namirili vaše morbidne porive. 4. Vakcinisan sam, što bih i Vama preporuč/... oh, čekaj – napisao je Marić.

Pitanje LGBT prava i održavanja Parade ponosa u Beogradu jedno je od onih koja ne prestaju da dele javnost i izazivaju polemike, a poznate ličnosti i dalje u manjem broju skupljaju hrabrost da pruže podršku gej populaciji. U tome uglavnom prednjače žene, a jedan od retkih poznatih muškaraca koji je u više prilika podržao LGBT zajednicu je Milan Marić.


Snijeg pade na behar, na voće. Neka ljubi ko god koga hoće – napisao je glumac jednom prilikom na Tviteru.

 

Milan Marić
foto: Twitter

Ovo nije bio jedini put kada je glumac hrabro ustao protiv diskriminacije, pa je tako 2019. podržao akciju "Ne odričem se", koja je imala za cilj za pomogne roditeljima da prihvate svoju decu nakon "autovanja".


I pre nekoliko dana, on se na Tviteru našalio na račun tvrdnji da svako zna nekog homoseksualca koji se protivi održavanju Parade ponosa.


Hari Poter i gej poznanik koji je protiv Prajda – napisao je Marić.

 

Nakon što je krajem 2021. godine svet potresao slučaj iz Poljske, kada je tridesetogodišnja trudnica preminula jer su lekari odbili da joj urade prekid trudnoće i čekali da fetus umre, jedan od onih koji su se oglasili uz mnogo ogorčenosti zbog narušavanja ženskih prava bio je i srpski glumac.


Najobičniji je**ni nekrofili koji kroz priču o natalitetu namiruju svoju potrebu za matretiranjem i smrću – poručio je Marić.

Ove godine je na vest da je Poljska uvela obavezu registrovanja svake započete trudnoće kako bi se sprečili eventualni abortusi napisao:


Bože, koliko antifašistička zemlja.

I baš kad mislite da Milan Marić ne može više da postane miljenik publike (i, naročito, njenog ženskog dela), on je u maju ove godine rešio da na simpatičan način podrži prodavce magazina "Lice ulice". Ovi kolporteri su, naime, lica iz osetljivih grupa – bez krova nad glavom, sa invaliditetom ili u nekoj drugoj teškoj situaciji, a sav prihod od prodatih primeraka usmerava se upravo njima.


Glumac je tada obukao prsluk koji nose prodavci ovog časopisa i s njima izašao na ulicu kako bi im ppomogao u prodaji, a oni organizacija je sve podelila na Instagramu istakavši da, dok holivudske zvezde oblače kostime Tora i Betmena, naš Milan Marić je ušao u njihov prsluk i pridružio se ovim istinskim superherojima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by liceulice (@liceulice_)

 

 

makonda-tracker