odgovorno!

Zbog zabrane abortusa jedna Poljakinja izgubila život: Milan Marić stao u odbranu žena bez dlake na jeziku

1

Svet je pogodila priča da je tridesetogodišnja žena, Poljakinja, po imenu Izabela preminula 22. septembra, zbog odluke lekara da sačekaju da fetus umre pre no što izvrše carski rez kako bi joj pomogli. Ovakva situacija kako se navodi nastala je jer su lekari poštovali Zakon o abortusu koji važi u Poljskoj. 

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Preminula Izabela je bila u 22. nedelji trudnoće kada je zbog komplikacija prevezena u bolnicu u Pščini, u mali grad u blizini Katovica, koji se nalazi na granici sa Češkom. 

 

 

Njenom fetusu je nedostajala amnionska tečnost, ali lekari da bi prekinuli trudnoću morali su da sačekaju da fetus umre, što je dovelo do toga da žena na putu do operacione sale izgubi život. 

 

Ova situacija je uzburkala javnost, pa su se mnogi muškarci i žene oglašavali na ovu temu, a među njima je i naš glumac Milan Marić koji je na svom Tviter nalogu napisao:

 

— Najobičniji je**ni nekrofili koji kroz priču o natalitetu namiruju svoju potrebu za matretiranjem i smrću.

 

 

Podsetimo da je abortus u Poljskoj dozvoljen samo u slučajevima kada je do trudnoće došlo usled silovanja, ako ona ugrožava život i zdravlje majke ili iz incestnog odnosa. 

 

Ovaj nemili događaj u Poljskoj izazvao je proteste u nekim gradovima, a kako je advokatica porodice Jolanta Budzovska navela, njena smrt provezana je za Zakonom o abortusu. 

 

 

 

makonda-tracker