strašno

Oglasila se povodom pokušaja ubistva pisca: Autorka Harija Potera dobila jezivu pretnju smrću nakon jedne izjave

1

Nakon vesti da se slavni pisac Salman Ruždi bori za život nakon napada koji mu se dogodio, nove pretnje je dobila i čuvena Džej Kej Rouling.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Džej Kej Rouling koju znamo kao tvorca Harija Potera, izrazila je užas povodom pokušaja ubistva pisca Salmana Ruždija, a nedugo nakon toga i njoj je stigla jeziva pretnja smrću.

 

Izvesni islamistički ekstremista iz Pakistana je pohvalio jezivi događaj koji se dogodio u Njujorku i iskoristio priliku da obeća vernost iranskom teokratskom diktatoru. Između ostalog, nazvao je Izrael, Indiju i Ukrajinu terorističkim državama.

Rouling je na svom nalogu izrazila tugu i žaljenje, ali i strah i užas povodom događaja koji je potresao Njujork i ceo svet, a kao odgovor dobila je pretnju. Naime, ekstremista i student joj je kratko odgovorio "ne brini, ti si sledeća".

 

Spisateljica je već bila izložena kritikama i negativnim komentarima nakon svojih izjava i uverenima o rodnoj neutralnosti, a nakon ove pretnje islamskog ekstremiste, čini se da više nije bezbedna.

 

Inače, pomenuti student koji se deklariše i kao društveni aktivista, podržava vrhovnog vođu Irana, a imao je i neukusne šale povodom situacije u Ukrajini, dok za Izrael smatra da ga treba uništiti.

 

Podsetimo, Salman Ruždi je izboden nožem tokom jednog događaja u Njujorku. On je trenutno u teškom stanju i nalazi se na respiratoru, a nakon romana Satanski stihovi navukao je gnev islamističkih ekstremista, pa je dugo živeo pod drugim imenom i bio pod policijskom pratnjom.

 

makonda-tracker