nakon janketića – iznenađenje

Osvojio nas je u Južnom vetru: Izabran glumac koji će tumačiti lik Ace Lukasa

1

Već duže vreme je aktuelna tema ko će igrati Acu Lukasa u autobiografskom filmu Kafana na Balkanu, a izbor je konačno pao na mladog i talentovanog glumca kog svi jako dobro poznajemo.

foto: kurir tv
foto: kurir tv

Autobiografski film Kafana na Balkanu koji opisuje život folkera Ace Lukasa, privlači pažnju već sad iako još nisu snimljene ni prve scene, a nedavno je Marko Janketić otkrio da je odbio glavnu ulogu.

 

- Nisam pobegao od tog filma zbog nekog hira, niti sam odbio ulogu, prosto nismo mogli da uskladimo termine. Ranije sam potpisao ugovor o snimanju serije "Pasjača", koja će se raditi u isto vreme kada i "Kafana na Balkanu", tako da nisam uspeo da stignem na obe strane. Držim do etike i ako sam već potpisao ugovor za jedan projekat, ne mogu da odustanem - poručio je Janketić tada.

 

Aca Lukas je pojasnio da što se tiče Marka Janketića nije došlo do nekog nesporazuma, samo glumac zbog brojnih ugovora nema dovoljno vremena i za ovu ulogu, ali pevač je istakao kako se nada da će u budućnosti možda nekad sarađivati.

 

Novo lice koje će tumačiti folkera u filmu o njegovom životu biće mladi glumac Mladen Sovilj kog svi dobro znamo iz projekta Južni vetar gde se pokazao kao neko jako talentovan i sa karijerom u usponu. Osim na televiziji, Sovilj je aktivan i u pozorištu, on je član Beogradskog dramskog pozorišta, a njegove uloge hvale svi koji su ga gledali.

 

- Ja sam čovek koji se bavi muzikom i nisam taj koji će da sudi ko je kakav glumac, ali Sovilj je meni idealan. Sve njegove uloge su mi super. Mislim da može to da iznese. Da razjasnimo oko Janketića, pisalo se da nas je odbio. O njemu sve najbolje i voleo bih da sarađujemo, ali on ima ugovor i nije mogao da od 90 dana uradi 15 jer ima ugovorne role. Lično ne znam Sovilja, ali sve što sam gledao, bio sam oduševljen - rekao je Lukas o odabiru glumca za glavnu ulogu.

 

 

makonda-tracker