ima jake razloge

"Držim do etike, nemam vremena da žalim za bilo čim": Marko Janketić otkriva zašto je ODBIO ulogu Ace Lukasa

1

Marko Janketić je jedan od naših angažovanijih glumaca, a poslednje ostvarenje u kom nas je oduševio je bila druga sezona serija Močvara.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Marko Janketić je talenat za glumu nasledio od slavnog oca, Miše Janketića, a svojom pojavom osvaja gde god da se pojavi, najpre smo ga zavoleli kao dobrog i požrtvovanog inspektora u seriji Ubice mog oca, a onda nam je pokazao da pored glume, odlično i peva, odigravši maestralnu ulogu Srđana Karana u seriji Močvara.

 

Dosta se pisalo o autobiografiji koju je izdao pevač Aca Lukas i po kojoj treba da se snima film, a bilo je poznato da će glavna uloga upravo pripasti talentovanom Marku Janketiću. 

I sam Lukas je želeo da ga u seriji igra upravo Janketić jer je smatrao da samo on to može izneti na pravi način, međutim, to mišljenje ne deli i glumac. On je odbio ulogu uz čvrsto i jasno obrazloženje.

 

- Lukasa mora da odigra neko ko ima mu*a. Onaj ko bude izabran umesto mene, taj zadatak treba da odradi hrabro i sa mud*ma. Film ima odličan potencijal, a mnogi ga potcenjuju jer se bavi estradom. Aca živi jedan „rokenrol' kao malo ko u ovoj zemlji, a to je uzbudljivo za ekranizaciju. Lukas je rekao da ne očekuje da ga u filmu prikažu kao Nikolu Teslu ili Novaka Đokovića, već kao čoveka od krvi i mesa - rekao je Marko za Informer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Močvara (@mocvara_serija)

Kako i sam Janketić priznaje, nije imao dovoljno vremena da  bi prihvatio i projekat Kafana na Balkanu, pa je bilo bolje da odbije.

 

- Nisam pobegao od tog filma zbog nekog hira, niti sam odbio ulogu, prosto nismo mogli da uskladimo termine. Ranije sam potpisao ugovor o snimanju serije „Pasjača“, koja će se raditi u isto vreme kada i „Kafana na Balkanu“, tako da nisam uspeo da stignem na obe strane. Držim do etike i ako sam već potpisao ugovor za jedan projekat, ne mogu da odustanem. Nemam vremena da žalim za bilo čim, idem dalje. Mislim da bih se odlično snašao u ulozi Lukasa, ali šta je - tu je. Reditelju Nikoli Zdravkoviću i celoj ekipi želim mnogo sreće i da naprave dobar film i istoimenu seriju - iskren je bio Marko.

 

 

 

makonda-tracker