simpatična anegdota

Skoro 40 godina nije pričao o tome: Ivan Milinković otkrio kako mu je Toma Zdravković jednim gestom promenio život

0

Dok je još bio vrlo mlad, pevač je izrazio divljenje legendarnom Tomi, a on mu je pružio šansu koja se ne zaboravlja

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Popularni pevač Ivan Milinković od malena se isticao raskošnim glasom, a već u mladosti počeo je da se bavi muzikom i nastupa pred koncerte velikih zvezda. Zahvaljujući poznanstvu njegovog oca sa menadžerima slavnih pevača, mlad je imao priliku da upozna Šabana Šaulića, Mirka Kodića, Marina Rokvića i druge i sarađuje s njima.


Ipak, sudbina je htela da do njegove saradnje sa čuvenim Tomom Zdravkovićem dođe spontano.


Naime, kako je Ivan ispričao, 1984. godine je u novogodišnjoj noći sa devojkom slavio na Tominom nastupu, a pred ovom legendom nije krio svoje oduševljenje njim.

 

Bio sam na njegovom nastupu sa devojkom za novogodišnju noć u ''Šest topola''. Naravno, želeo sam da ga upoznam, rekao sam da sam poklonik njegove muzike. On je bio dobro raspoložen kao i svi za doček, a kada su me članovi njegovog benda pitali da li pevam, odgovorio sam da da i da mi leže Tomine pesme. Nisam to rekao da bih se dodvorio već zato što je stvarno bilo tako, obožavao sam Tomu — istakao je Ivan.

 

Toma Zdravković
foto: Youtube Printscreen

Kako je otkrio, iste večeri je dobio priliku da pred Zdravkovićem pokaže šta ume, a publika je bila oduševljena.


Dali su mi to veče da otpevam dve pesme, a publika mi je vikala: ''Bravo mali''! Baš sam imao sreće jer je i publika bila raspoložena i naravno potkrepljena alkoholom kako biva za Novu godinu — rekao je pevač.

 

Ipak, njegovo poznanstvo sa Tomom nije se završilo na tome: legendarni pevač tražio je Ivanu kontakt i obećao mu da će se ponovo videti. Ubrzo potom, usledio je drugi susret, a on je bio još nestvarniji.


Posle dva, tri meseca me je pozvao. Bio sam šokiran i iznenađen, ali to je još jedna velika stavka o tom čoveku, da je ispunio ono što je obećao. Nastupili smo u tom Kulturnom centru Smedereva, što publika odande još uvek pamti — rekao je Ivan za Grandoline.

 

Ivan Milinković
foto: Damir Dervišagić

Kako je on objasnio, treme je bilo jer se ipak pružila prilika za saradnju s takvom zvezdom kakva je bio Toma Zdravković.


Veče pred koncert sam bio toliko nervozan, pun naboja, strepnje, tenzije, drhtanja u stomaku, nisam znao da li će to biti kako treba, ipak je Toma bio ogroman. I dan danas čuvam poruku: ''Ivane želim ti puno uspeha u pevanju. Tvoj Toma'', koju mi je napisao posle koncerta. I rekao mi je da imam štof ali da mi treba krojač. Te njegove reči i sada se prepričavaju u mojim krugovima — prisetio se pevač.

 

 

makonda-tracker