emotivno

"Stajem kraj njenog kreveta i puštam joj pesmu..." Ispovest Ivana Milinkovića o najtežim gubicima u životu

0

Nekadašnji pevač grupe Legende poznat je po raskošnom glasu i širokom osmehu, ali iza njih se krije bol koji ga je obeležio

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Proslavljeni pevač Ivan Milinković prisetio se jednom prilikom da je njegova muzička karijera započela pre svega zahvaljujući njegovom ocu.


Kako je ispričao u jednom intervjuu za Kurir, otac ga je podstakao da prati svoj talenat, a što je stariji, to je veći očev uticaj koji oseća. Ipak, Ivan je vrlo mlad ostao bez oca.

 

Moj tata je umro mlad, dva meseca je falilo da napuni 57 godina, kancer ga je odneo. Tata je bio neko ko je u životu rizikovao, bio je od te vrste ljudi, a mama je gledala da ga malo prizemlji i, kako bih rekao, slojevitije je prilazila stvarima. Mama je bila neko ko je bio staloženiji i, vidim, s godinama, majka radi u meni, postajem staloženiji, misli su mi složenije i staloženije — istakao je Milinković.


On je istakao da se njegova majka, koju je od milošte zvao Lela, teško nosila s ovim gubitkom.

 

Ivan Milinković
foto: Dragan Kadić

Gubitak bračnog partnera je jedan od najtežih gubitaka... Majka je bila relativno mlada i kasnije sam kroz razgovore sa njom shvatio koju je težinu ona nosila nakon tatine smrti. Imala je stres kako opstati... Kasnije smo i sestra i ja shvatili koliko je to uticalo na nju i da je to vrsta latentnog stresa. Život te kali na mnoge načine i ima mnogo izazova — objasnio je pevač.


On je prošle godine ispričao da je ostao i bez majke, koja je 2019. godine preminula na Svetog Savu.

 


Htela je da umre u stanu, ali, zbog nege koja joj je bila potrebna, morala je da bude u bolnici — prisetio se Ivan. Kako je istakao, bio je svestan da se kraj približava.


Kum, koji je radio tamo, rekao mi je da ona polako odlazi. I otišao sam da je vidim, još jednom... Sećam se, januar, hladno... Stajem kraj njenog kreveta i puštam joj pesmu koju je ona jako volela, da se uz tu pesmu od nje oprostim. To je bilo nešto naše... — ispričao je Ivan.

 


Izbor je pao na pesmu "Moja prva i poslednja ljubavi" Tereze Kesovije, iako ona nije bila Lelina omiljena pevačica.


Mama je mnogo volela Amaliju Rodrigez, ali sam joj pustio Terezu, pesmu "Moja prva i poslednja ljubavi". To je odnos sina i majke, onoga ko ti je podario i život i talenat. Tereza je, nekako, sinonim emocije, ono što ja nosim u sebi — ispričao je Ivan.

 

 

makonda-tracker